Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Experiencies enogastronòmiques

 • ElsSalistes01

  Bar Els Salistes

  En Pol, el seu germà i el seu cosí van decidir d’agafar les regnes de l’ex-Ateneu d’Olesa de Montserrat, antic teatre i que feia trenta anys que funcionava de bar.

 • PuntBlau01

  Bar Punt Blau

  En Lluís fa quatre anys que va agafar les regnes del Punt Blau, un bar amb vint-i-cinc anys d’història. Ell és pagès, el seu pare va ser el darrer pagès a cultivar vi a Viladecavalls, i al bar fan receptes amb tot d’ingredients cultivats per ells, com ara els calçots.

  Un altre dels productes estrella de l’hort d’en Lluís i que es poden tastar al Punt Blau són els tomàquets de Montserrat, que fa farcits amb tonyina o amb bacallà.

 • CalBetes

  Cal Betes

  Ara fa gairebé dotze anys que la Verònica va decidir d’obrir el seu restaurant al cor de Castellolí. Hi fa cuina tradicional catalana amb els productes de temporada dels productors de la zona; per tant, a canvi de temporada, canvi de carta.

 • CalNoio01

  Cal Noio

  La mare d’en Jordi va començar a vendre quatre llaminadures en aquesta casa de finals de segle XIX del Bruc per als treballadors de la zona. A poc a poc, el negoci es va anar ampliant i de bar ha passat a restaurant familiar amb gairebé quaranta anys d’història.

 • CalTaiet01

  Cal Taiet

  Cal Taiet té gairebé un segle d’història, quan la besàvia de la Mireia va obrir la fonda, en què anaven a dormir metges, paletes, i més passavolants que passaven per Ullastrell. La seva àvia va decidir d’engegar el restaurant, que es va fer prou famós i hi pujaven els senyors de Terrassa a dinar.

 • CalTallon01

  Cal Tallón

  En Josep Tallón va néixer en un restaurant i porta tota la vida al món de l'hostaleria.

  El 1984, amb només 19 anys, estableix Can Tallón, que avui dia segueix en funcionament. Es tracta d'un restaurant amb filosofia sostenible, ja que cerca el màxim autoabastament a través de dos horts propis i el treball amb proveïdors locals.

 • CanFont01

  Can Font

  En Joan Manel fa uns disset anys que porta el restaurant Can Font, en aquesta masia de Marganell, tot i que a la seva família la restauració ve de lluny: ell és la cinquena generació de restauradors.

  A Can Font fan cuina casolana i tradicional, elaborada amb productes de temporada i de proximitat. Per exemple, en ser just al costat de Cal Pujolet, a Can Font podreu trobar postres i receptes elaborats amb el seu mató de Montserrat.

 • ElCafèDeMarganell01

  El Cafè de Marganell

  La història del Cafè de Marganell es resumeix en una frase: és el cafè del poble. Des de fa dos anys, Francesc és el propietari d'aquesta concessió municipal que s'ocupa de brindar un servei als habitants de Marganell, així com als turistes que venen a la zona del Parc Rural del Montserrat.

  Des dels seus inicis, El Cafè de Marganell treballa amb proveïdors locals per oferir els millors productes de km0 als seus clients.

 • NouUrbisol01

  Restaurant Nou Urbisol

  La Mercè Juvany, germana del conegut xef Nandu Juvany, és la propietària del Nou Urbisol, restaurant del qual va agafar les regnes amb només 19 anys.

 • VinyaNova01

  Restaurant Vinya Nova

  La història del restaurant Vinya Nova es remunta al segle XIX. Abans de les desamortitzacions de Mendizábal, havia estat propietat del monestir de Montserrat: era la segona masia amb vinyes que tenia el monestir i, per això, la van anomenar Vinya Nova. El 1860, la masia ja va passar a mans de la família d’en Daniel, que és la sisena generació que s’hi dedica.

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona