Enginyer mecànic de professió, el 2017, l'Alberto decideix donar-li una volta a la seva vida i pren el relleu de la Masia Can Serra. Ferm defensor de l'agricultura biointensiva, l'Alberto substitueix a la Montse al capdavant d'aquesta finca familiar que ella va recuperar per vendre els seus productes fa 15 anys.
La Montserrat és la quarta generació que s’ocupa de Cal Martí de Vallhonesta, una masia envoltada de presseguers, ametllers i cirerers, i que aquesta temporada han apostat pel cultiu de calçots i de pèsols.
Fan parada al mercat municipal de Sant Vicenç de Castellet i també accepten encàrrecs.
Cal Pujolet és una formatgeria amb una llarga història. La Montserrat, la filla d’en Ramon, ja és la cinquena generació que hi treballa. Van passar de fer mató de Montserrat per a vendre’l amb la resta de productes que conreaven a tenir una producció d’uns dos mil litres la setmana de mató i més formatges en una antiga granja de porcs de Marganell.
En Sergi i l’Arç van veure que molts pagesos havien de llençar excedent d’allò que plantaven perquè sovint l’oferta i la demanda no encaixen. Això, afegit a la inquietud de no saber d’on prové allò que mengem, els va empènyer a engegar un projecte de proximitat a Esparreguera, a la falda de Montserrat.
El 2017 Eduald Planella s'incorpora al Parc Rural de Montserrat com a jove agricultor, agafant el relleu dels germans Ortiz a la finca Mas Marquet.
Fent honor a la història de la família Ortiz, família pagesa de cinc generacions, Eduald posa a la marca el nom d'El Violinista com a homenatge particular al besavi dels Ortiz, el qual fa molts anys va aconseguir les oliveres gràcies al seu virtuosisme amb el violí.
En Jordi Lorente duia tota una vida lligat al món industrial de l'automoció quan la crisi va fer que la seva trajectòria patís un gir de 180 graus.
El 2015, després d'un temps de formació en artesania làctia, va néixer la Formatgeria La Frasera: un negoci 100% familiar on cada membre de la família aporta el seu gra de sorra per elaborar i comercialitzar els seus formatges.
La Botiga d'Ullastrell sorgeix el 2019 de les cendres del que va ser la Cooperativa d'Ullastrell, nascuda als anys 50.
Com a continuïtat de la cooperativa, La Botiga d'Ullastrell manté una filosofia de proximitat que busca donar suport als pagesos de la zona a través de la botiga, però també de la seva formatgeria i la granja de cabres.
L'agost del 2013, neix al Mercat Municipal d'Abrera la fruiteria L'Antònia, una botiga d'alimentació regentada per Antònia Martínez.
Ara fa uns 10 anys, en Pau va decidir d’engegar el projecte Som Alzines, un espai de natura, d’acompanyament i educatiu que està molt relacionat amb l’entorn del Bruc. Una part d’aquest projecte és l’Hortet del Bruc, en què en Pau cultiva verdura ecològica i en ven cistelles al públic.
Oli de Vera és un projecte que es remunta als besavis d'Isidre Puigdellívol, propietaris de les terres. Quatre generacions després, aquests pagesos de Collbató han volgut mantenir la tradició i la cultura de l'oli d'oliva de la població amb un cultiu de les oliveres i una producció tradicionals.