Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Èxit de participació en el primer mercat del Parc Rural

  • 983d6279-c581-4ce3-91ec-92e76c0b6a82.jpg
  • b55cb3fb-7ab9-4205-aa2a-444eaf4f8956.jpg
  • db08ac77-474f-438e-8bf8-2e6caf938562.jpg

9 de maig de 2022El municipi d’Olesa de Montserrat va acollir el passat dissabte 7 de maig la primera edició del mercat del Parc Rural del Montserrat, una jornada que va resultar tot un èxit atès al número de paradistes i visitants que van participar-hi.

 

El mercat va començar a les 10h del matí, quan els 19 paradistes presents van començar a atendre el públic. Entre la vintena de parades participants n’hi havia que venien formatges, aliments d’horta, mongetes i cistelles ecològiques; tots, però, productes de proximitat. Al marge de productes alimentaris, també hi van participar com a paradistes artesans de l’Associació Terra i mans. 

 

Durant tot el matí es van celebrar activitats lúdiques per a tots els públics, com un taller infantil a càrrec de l’entitat Fal·lera Olesana o la visita guiada a l’exposició ‘Temps de marges i barraques’. Una de les activitats estrelles del mercat va ser el showcooking protagonitzat pel xef manresà Jordi Llobet, en el qual va cuinar diferents receptes elaborades amb productes del Parc Rural: empedrat de mongetes de Castellfollit del Boix, verdures locals, pa amb oli i xocolata, mel i mató... 

 

El mercat va estar amenitzat pel grup musical Julivert, que va tocar cançons populars, i va finalitzar amb un dinar popular amb productes del Parc, a càrrec de l’Associació Cultural La Festa dels Miquelets.

 

Tots els paradistes participants van acabar molt contents del resultat de la jornada, “tant per l’organització com l’assistència del públic”, va declarar Rodolfo, de formatges Can Fermí. Altres paradistes, com Alberto de Masia Can Serra, van treure molt profit de la seva participació al mercat: “Ens ha anat molt bé tenir parada; hem fet vuit subscripcions noves de cistelles ecològiques”.

 

Aquest és el primer mercat del Parc Rural del Montserrat; el següent tindrà lloc el 12 de juny al Bruc, en concret a la plaça Pati de Can Casas.Més informació:

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona