Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Èxit de participació en la darrera formació sobre ramaderia extensiva 

  • jornadaramaderia2.jpeg
  • 1bb37bea-3575-48fe-ad23-18952c545f8a.jpg

1 d'abril de 2022El Castell de Montesquiu va ser la seu ahir d’una jornada formativa sobre ramaderia extensiva i les noves oportunitats que ofereix aquest sector. Aquesta iniciativa pretén informar, entre d’altres aspectes,  sobre la importància dels equipaments compartits per a la ramaderia extensiva per tal de crear una xarxa entre els ramaders, facilitar la venda directa i reduir les despeses. La formació va ser tot un èxit, amb 26 participants. 

 

El taller va començar amb una introducció dels conceptes claus de la ramaderia per part de la María Díaz i la Laia Batalla, responsables de l’Escola de Pastors de Catalunya. Seguidament, el tècnic responsable del Banc de Terres de la Diputació de Barcelona Pere Navarro va posar en valor el projecte Banc de Terres de BCN Smart Rural i els ajuts disponibles pels ramaders del Parc Rural del Montserrat i altres zones de la demarcació de Barcelona. Posteriorment, Josep Vidal, tècnic del projecte BCN Smart Rural, va explicar les actuacions forestals fetes enfocades a la ramaderia extensiva. Finalment, David Meya, enginyer forestal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, va detallar també la varietat d’ajuts existents en la gestió forestal sostenible per a la ramaderia extensiva.

 

La jornada, que va cloure amb una visita de camp a Sora, va ser organitzada per la Diputació de Barcelona, Parc Rural del Montserrat i l’Escola de Pastors i Pastores de Catalunya. 

 

 

Més informació:

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona