Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

El Mercat de la Fruita Dolça de Piera se celebra tots els diumenges d’estiu

  • préssec fordal.jpeg
  • P1150574.jpeg

6 de juliol de 2023A principis d’estiu va començar una nova edició del Mercat de la Fruita Dolça a Piera amb l’objectiu de potenciar la fruita dolça, especialment els préssecs de la Fortesa, un producte autòcton cultivat a les vinyes de la pagesia pierenca. 

 

El mercat s’instal·la tots els diumenges d’estiu fins a setembre a la vorera del costat de la rotonda de la B-224 en direcció a Capellades, al costat de l’accés dret del polígon industrial. Enguany hi ha 9 parades de productors locals que venen directament i acabat de collir de les seves terres el préssec de la Fortesa, entre altres fruites dolces de temporada. 

 

Paral·lelament, al mercat també s’organitzen activitats com maridatges, balls folklòrics, xerrades als esplais d'estiu per a la promoció del consum saludable de fruita dolça i explicacions a càrrec d'algun dels pagesos sobre com es cultiva el préssec i quins usos se'n pot fer.

 

La collita del préssec de la Fortesa comença a principis de juny i finalitza a mitjan de setembre, i gràcies al reg de què disposa la zona, la recol·lecció d’aquest pot allargar-se durant tota la campanya.

 

Des de les regidories de Promoció Econòmica i Sanitat de l’Ajuntament de Piera s’aposta per aquest tipus de comerç amb l’objectiu principal de potenciar el mercat de la fruita dolça. A part de l’Ajuntament de Piera, donen suport a aquesta iniciativa la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal, les entitats ADV FORDAL Fruita Dolça i Producció Integrada.

 

 

Més informació:

 

Marc Riera 

Tècnic del Parc Rural del Montserrat

rierammrcng@diba.cat

 


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona