Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Timbal de cabrit

  • TIMBAL DE CABRIT

30 de març de 2024



T’atreveixes a preparar el timbal de cabrit? Aquest mes et proposem un nou repte: una recepta pels paladars més aventurers i una autèntica explosió de sabors. 

 

Combina el cabrit amb l’aroma subtil del romaní i de la farigola i aconsegueix una autèntica delícia culinària que satisfarà els paladars de tots els comensals. 

 

Aprèn una nova manera de preparar el cabrit, un dels productes estrella del Parc Rural del Montserrat, i sorprèn a tots els teus convidats amb una presentació molt elegant!

 

Aquesta recepta la podreu trobar a la guia 'Cabrit, receptes fàcils i saludables', una publicació elaborada pel Parc Rural del Montserrat en col·laboració amb la Fundació Alícia. 

 

Posa’t a prova!

 

 

Ingredients

  • 2 espatlles de cabrit
  • 4 grans d’alls
  • 2 branques de romaní i farigola

 

Per a la salsa

  • Retalls de pit o coll de cabrit / Ossos de cabrit
  • Llorer
  • Orenga
  • Llet de cabra
  • Sal i pebre

 

Per a la guarnició

  • Verdures de temporada

 

 

Elaboració 

 

Per al cabrit 

  1. Salpebra les espatlles. Posa-les en bosses de cocció al buit amb un parell de grans d’all aixafats, unes branquetes de romaní i farigola i un raig d’oli. Fes-ne el buit. 
  2. Fes-les coure, al forn amb vapor o al bany termostàtic, unes 24 hores a 65 graus o bé 12 hores a 80 graus. 
  3. Acabada la cocció, refreda-ho ràpidament. Desossa les espatlles i esmicola la carn a trossos no molt petits. Ves posant la carn en paper alimentari.
  4. Embolica la carn formant un rulo o caneló premsat i deixa-ho a la nevera perquè prengui cos. 
  5. Un cop fred, treu el paper i talla el rulo a rodanxes, del gruix que es vulguin, per fer-ne les porcions o timbals. 

 

Per a la salsa 

  1. Rosteix els retalls i els ossos del cabrit al forn a 180 °C fins que comencin a torrar-se. Treu-ho del forn. 
  2. Col·loca’ls en una cassola, afegeix-hi llet de cabra, orenga i llorer i deixa-ho reduir, a foc lent, fins que comenci a tenir un color crema i una textura densa.
  3. Un cop hagi agafat color i textura, rectifica de sal i pebre i cola-ho.
  4. Renta i pela les verdures i fes-les bullir en un cassó amb aigua i sal. Refredades i escorregudes, amaneix-les amb sal, pebre i oli.
  5. En una paella amb un rajolí d’oli, daura les porcions de cabrit per tot el voltant. 
  6. Serveix el cabrit amb la salsa pel damunt i les verduretes d’acompanyament.

 

Bon profit!


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona