30 de març de 2024
T’atreveixes a preparar el timbal de cabrit? Aquest mes et proposem un nou repte: una recepta pels paladars més aventurers i una autèntica explosió de sabors.
Combina el cabrit amb l’aroma subtil del romaní i de la farigola i aconsegueix una autèntica delícia culinària que satisfarà els paladars de tots els comensals.
Aprèn una nova manera de preparar el cabrit, un dels productes estrella del Parc Rural del Montserrat, i sorprèn a tots els teus convidats amb una presentació molt elegant!
Aquesta recepta la podreu trobar a la guia 'Cabrit, receptes fàcils i saludables', una publicació elaborada pel Parc Rural del Montserrat en col·laboració amb la Fundació Alícia.
Posa’t a prova!
Ingredients
- 2 espatlles de cabrit
- 4 grans d’alls
- 2 branques de romaní i farigola
Per a la salsa
- Retalls de pit o coll de cabrit / Ossos de cabrit
- Llorer
- Orenga
- Llet de cabra
- Sal i pebre
Per a la guarnició
Elaboració
Per al cabrit
- Salpebra les espatlles. Posa-les en bosses de cocció al buit amb un parell de grans d’all aixafats, unes branquetes de romaní i farigola i un raig d’oli. Fes-ne el buit.
- Fes-les coure, al forn amb vapor o al bany termostàtic, unes 24 hores a 65 graus o bé 12 hores a 80 graus.
- Acabada la cocció, refreda-ho ràpidament. Desossa les espatlles i esmicola la carn a trossos no molt petits. Ves posant la carn en paper alimentari.
- Embolica la carn formant un rulo o caneló premsat i deixa-ho a la nevera perquè prengui cos.
- Un cop fred, treu el paper i talla el rulo a rodanxes, del gruix que es vulguin, per fer-ne les porcions o timbals.
Per a la salsa
- Rosteix els retalls i els ossos del cabrit al forn a 180 °C fins que comencin a torrar-se. Treu-ho del forn.
- Col·loca’ls en una cassola, afegeix-hi llet de cabra, orenga i llorer i deixa-ho reduir, a foc lent, fins que comenci a tenir un color crema i una textura densa.
- Un cop hagi agafat color i textura, rectifica de sal i pebre i cola-ho.
- Renta i pela les verdures i fes-les bullir en un cassó amb aigua i sal. Refredades i escorregudes, amaneix-les amb sal, pebre i oli.
- En una paella amb un rajolí d’oli, daura les porcions de cabrit per tot el voltant.
- Serveix el cabrit amb la salsa pel damunt i les verduretes d’acompanyament.
Bon profit!