12 de desembre de 2025
Vols donar un toc especial a les festes i sorprendre els teus convidats amb una proposta ben casolana?
Aquest any et proposem recuperar una d’aquelles receptes que fan olor de tradició i que sempre conviden a compartir: el paté casolà de fetge de cabrit. És una preparació senzilla, però plena de personalitat, que porta directament a la taula els sabors més autèntics del Parc Rural del Montserrat.
La trobaràs a la guia "Cabrit, receptes fàcils i saludables", elaborada pel Parc Rural del Montserrat i la Fundació Alícia, un recull pensat perquè tothom pugui gaudir de plats bons, saludables i a l’abast de tothom.
Si busques un aperitiu diferent, saborós i perfecte per compartir en família o amb amics, aquest paté t’encantarà.
Així que ja ho saps: posa’t el davantal, para la taula i gaudeix d’un moment ben especial!
Ingredients (per a 2 persones)
- 1 fetge de cabrit
- 2 cebes tendres
- 2 grans d’all
- 1 branca de romaní
- 1 branca de farigola
- 1 branca de sàlvia
- 20 g de mantega
- 50 ml de vi ranci o vermut negre
- 100 ml de nata líquida
- 1 tira de pell de llimona
- Pa de pagès
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre
Elaboració
- Poleix el fetge del cabrit i talla’l a daus mitjans. Pela i pica les cebes i els alls.
- Posa una paella al foc amb la mantega i un raig d’oli. Daura el fetge a foc mitjà per tot el voltant i reserva’l.
- A la mateixa paella sofregeix les cebes i els alls durant 15 minuts, ara a foc suau.
- Afegeix-hi el fetge i el vi ranci. Remena-ho i deixa que redueixi.
- Posa-hi les herbes, la pell de llimona i un bon raig d’aigua i que cogui durant 10 minuts més.
- Afegeix-hi la nata i deixa-ho coure a poc a poc encara uns minuts més fins que quedi un guisat cremós.
- Apaga el foc, retira els aromàtics i tritura-ho fins a obtenir un paté de textura cremosa.
- Rectifica de sal, pebre i guarda’l en un pot que es pugui tancar hermèticament per a conservar-lo millor.
- Per a evitar que s’oxidi per fora, fon una mica més de mantega i unta el paté. Guarda’l a la nevera unes hores fins que prengui textura.
- Acompanya el paté amb unes torradetes de pa, pell de cítric ratllat i uns cogombrets en vinagre.
Bon profit i bon Nadal!