Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Paté casolà de fetge de cabrit

  • pate-de-fetge-de-cabrit

12 de desembre de 2025



Vols donar un toc especial a les festes i sorprendre els teus convidats amb una proposta ben casolana?

 

Aquest any et proposem recuperar una d’aquelles receptes que fan olor de tradició i que sempre conviden a compartir: el paté casolà de fetge de cabrit. És una preparació senzilla, però plena de personalitat, que porta directament a la taula els sabors més autèntics del Parc Rural del Montserrat.

La trobaràs a la guia "Cabrit, receptes fàcils i saludables", elaborada pel Parc Rural del Montserrat i la Fundació Alícia, un recull pensat perquè tothom pugui gaudir de plats bons, saludables i a l’abast de tothom.

Si busques un aperitiu diferent, saborós i perfecte per compartir en família o amb amics, aquest paté t’encantarà.


Així que ja ho saps: posa’t el davantal, para la taula i gaudeix d’un moment ben especial!

 

Ingredients (per a 2 persones)

  • 1 fetge de cabrit 
  • 2 cebes tendres 
  • 2 grans d’all 
  • 1 branca de romaní 
  • 1 branca de farigola 
  • 1 branca de sàlvia 
  • 20 g de mantega 
  • 50 ml de vi ranci o vermut negre 
  • 100 ml de nata líquida 
  • 1 tira de pell de llimona 
  • Pa de pagès 
  • Oli d’oliva verge extra 
  • Sal i pebre 

 

 

Elaboració 

 

  1. Poleix el fetge del cabrit i talla’l a daus mitjans. Pela i pica les cebes i els alls. 
  2. Posa una paella al foc amb la mantega i un raig d’oli. Daura el fetge a foc mitjà per tot el voltant i reserva’l.
  3. A la mateixa paella sofregeix les cebes i els alls durant 15 minuts, ara a foc suau.
  4. Afegeix-hi el fetge i el vi ranci. Remena-ho i deixa que redueixi.
  5. Posa-hi les herbes, la pell de llimona i un bon raig d’aigua i que cogui durant 10 minuts més.
  6. Afegeix-hi la nata i deixa-ho coure a poc a poc encara uns minuts més fins que quedi un guisat cremós.
  7. Apaga el foc, retira els aromàtics i tritura-ho fins a obtenir un paté de textura cremosa.
  8. Rectifica de sal, pebre i guarda’l en un pot que es pugui tancar hermèticament per a conservar-lo millor.
  9. Per a evitar que s’oxidi per fora, fon una mica més de mantega i unta el paté. Guarda’l a la nevera unes hores fins que prengui textura.
  10. Acompanya el paté amb unes torradetes de pa, pell de cítric ratllat i uns cogombrets en vinagre.

 

Bon profit i bon Nadal!

 

Dades d'interès


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona