Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Pa de pessic d’ametlla amb oli d’oliva verge extra i gelat de canyella

  • Loli-un-tresor-gastronomic-del-Bages2-27_page-0001 (1)

17 d'abril de 2025



Aquest mes us portem una recepta molt especial, pensada per celebrar la primavera com cal: amb oli d’oliva verge extra com a protagonista! És temps de dinars a la terrassa, pícnics sota els arbres i trobades que s’allarguen entre rialles i bona cuina. Us proposem unes postres que són una autèntica delícia: pa de pessic d’ametlla amb oli d’oliva verge extra i gelat de canyella. Aquesta recepta no només enamora pel seu gust, sinó també per la seva textura i el toc especiat del gelat, que marida a la perfecció amb la dolçor de l’ametlla i la riquesa de l’oli.

 

Ingredients: 

  • 190 g de farina de blat
  • 220 g d'ou (4 ous grans)
  • 190 g de sucre blanc
  • 150 ml de llet
  • 175 g d'oli d'oliva verge extra Verdal de Manresa de l’Obaga de l’Agneta
  • 15 g d'impulsor químic (llevat)
  • 80 g de farina d'ametlla
  • Ratlladura d'una llimona petita
  • 1/2 cullerada de canyella en pols
  • Gelat de canyella

 

Elaboració:

  1. En una batedora elèctrica afegir el sucre, la ratlladura de llimona i els ous. Batre. A continuació afegir l’oli i un cop tot ben integrat; afegir la llet.
  2. Abocar la farina tamisada conjuntament amb el llevat i la canyella en pols en petites quantitats. Per últim, afegir la farina d’ametlla. Un cop està tot ben integrat, abocar-la en un motlle.
  3. Coure al forn a 175ºC durant 40 min. Comprovar amb un escuradents. (Quan se submergeixi i surti net, estarà cuit). Refredar.
  4. Desemmotllar amb compte.
  5. Tallar en porcions i acompanyar amb una bola de gelat de canyella.

 

Perfecta per deixar bocabadats els convidats en un dinar a l’aire lliure o per donar un toc especial a qualsevol trobada de primavera. Prepareu-vos per triomfar!


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona