Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Nova jornada formativa teòrica i pràctica sobre l’esporga de l’olivera

  • Poda d'oliveres

1 de febrer de 2024L’ esporga de l’olivera constitueix una de les operacions més determinants de cara a la vida útil i la producció dels fruits de l’olivera, també des del punt de vista dels costos de conreu de la plantació. En aquesta jornada es pretén actualitzar i millorar els coneixements teòrics i pràctics dels agricultors que realitzen la poda de l’olivera en el marc del Parc Rural de Montserrat.

 

L’activitat, que tindrà lloc el 13 de febrer, comptarà amb la participació de Juan Fco. Hermoso, Investigador en Olivicultura de l'IRTA Mas Bové, que abordarà els fonaments agronòmics i fisiològics de l’esporga d'olivera. L'objectiu d’aquesta jornada és proporcionar als agricultors coneixements teòrics i pràctics per millorar la poda de l'olivera, una operació crítica per a la vida útil i la producció dels seus fruits.

 

L'horari serà el següent:

  • 9:30h -10:15h. Fonaments agronòmics i fisiològics de l’esporga d’olivera, a càrrec de Juan Fco. Hermoso, Investigador en Olivicultura de l'IRTA
  • 10:15h -10:45h. Trasllat a la finca
  • 10:45h - 13:30h. Pràctica d’esporga de producció en diferents tipologies de plantació, a càrrec de Josep Maria Ferré i Juan Fco. Hermoso, especialistes en Olivicultura, Eleotècnia i Fruita Seca (IRTA Mas Bové)

Aquesta jornada pràctica inclourà la poda d'oliveres en diverses tipologies de plantacions: arbres en formació, arbres joves i envellits, intensiva i tradicional. Les persones interessades a participar d’aquesta formació es poden inscriure de manera gratuïta al formulari adjunt. 

 

Aquesta formació serà possible gràcies al Parc Rural de Montserrat, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Fundació Agrícola Olesana SAT Oliveraires Palomar Olesana.

 

 

Més informació:
Marc Riera
Tècnic del Parc Rural del Montserrat
rierammrcng@diba.cat


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona