26 de maig de 2023
El restaurant Can Ferreroles Nou de Castellbell i El Vilar, ens comparteix la recepta d’una de les postres que es pot trobar al seu menú: el milfulls de mató de Montserrat. Amb el mató de Montserrat com a ingredient protagonista, és una recepta ideal per acabar un dinar d’allò més bé! Preneu nota:
Ingredients (12 persones):
- 1kg de mató de Montserrat
- 200g de sucre
- 4 fulls de gelatina
- 600ml de nata 35%
- 100g de farina
- 140g de clares d’ou
- 100g d’ametlla laminada crua
Elaboració:
- Preparem 100ml de la nata i la posem a escalfar en un cassó amb 100g de sucre. Un cop arrenqui el bull, hi incorporem els fulls de gelatina (prèviament hidratades en aigua freda i escorregudes), esperem que es desfacin i apaguem el foc.
- Semimuntem la nata restant i hi afegim el mató, prèviament esmicolat.
- Incorporem la nata, sucre i gelatina a la barreja anterior. Ho col·loquem en recipients petits d’estil flamera.
- Per fer les teules, barregem els 100g de sucre restant en un bol amb la farina i les clares d’ou. Treballem la barreja fins que sigui de textura homogènia.
- En una safata de forn, estenem un paper vegetal i al damunt hi escampem una cullerada de la barreja anterior, donant-li forma de teula. Afegim ametlles laminades per sobre.
- Fornegem a 175ºC durant uns 6 o 7 minuts.
- Servim el mousse de mató al centre de plat i el cobrim amb la teula.
Bon profit!