Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Les nostres recomanacions literàries per Sant Jordi

  • arrelats a la terra
  • captura-de-pantalla-2022-04-05-a-las-93800
  • Cuines-Olesanes

22 d'abril de 2022Des del Parc Rural del Montserrat us recomanem llibres perquè aquest Sant Jordi pugueu gaudir, conèixer i aprendre sobre el vostre entorn. Més específicament sobre: gastronomia, agricultura i ramaderia. 


La cuina mediterrània amb les oliveres, la vinya i els camps de cereals com a principals conreus, aporta molts beneficis per a la salut. Així doncs, us recomanem dos llibres que parlen sobre la gastronomia del nostre país perquè no us faltin idees quan us poseu el davantal:

  • Cuines d’Olesa, d’Edicions Paper d’Estrassa, recull 20 receptes culinàries vinculades amb el municipi i sorgides d’una crida ciutadana. Aposta per les receptes amb productes de proximitat i el compromís amb l’impuls del talent local. 
  • La guia del cabrit, publicada recentment, es tracta d’un recurs gastronòmic per donar a conèixer el potencial culinari del cabrit i impulsar el consum d'aquest tipus de carn. Compta amb un receptari amb 15 propostes molt variades, on el cabrit és l'ingredient protagonista en tots els plats. 

Si us interessa més el món rural, l’agricultura i la ramaderia, aquí us deixem 4 llibres que us poden agradar:

  • Catalunya, terra de vi parla sobre el paisatge vitícola català. És un brindis per als sentits, compartint passió, saviesa i bon gust sobre els vins de Catalunya al llarg de les denominacions d’origen.
  • A Arrelats a la terra, propostes per a una agricultura regenerativa de Francesc Pons, amb pròleg de l'actriu Sílvia Abril i de la meteoròloga Mònica Usart, hi trobareu les claus per comprendre, practicar i consumir l’agricultura regenerativa i entendre per què, malgrat els seus beneficis, encara no és un moviment majoritari entre el sector primari.
  • Dones ramaderes: 36 mirades de futur d’un ofici ancestral d’Inés Butrón Parra és un recorregut personal i íntim pel món de la ramaderia extensiva explicat des d’un punt de vista femení. S'hi plantegen temes com la gestió del territori, la difícil interacció del món rural amb la cultura urbana, com encaixar un turisme sostenible, entre d’altres.
  • La noia de les ovelles pigallades, de Laura Gordó Pérez, explica la història d’una vida que es mou al ritme de la natura i mostra la importància de creure en un mateix. Visibilitza totes les dones ramaderes de muntanya que durant segles han viscut a l'ombra.

Ja sabeu per quin començareu?


Us desitgem una bona diada de Sant Jordi a tots i totes! 

 


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona