Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

La verema al Parc Rural del Montserrat serà més minsa enguany

  • 20210915_DTA_PRM_PatxiUriz_ElsHostaletsdePierola_DSC7436

6 de setembre de 2023La manca de pluges i la sequera dels darrers mesos ha provocat una davallada generalitzada de la producció de vi a Catalunya i també al Parc Rural del Montserrat. Segons l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), no només s’espera una greu disminució de la producció sinó que alguns ceps no han arribat a brotar i es pateix per la seva supervivència.

 

Dos dels cellers del Parc Rural del Montserrat, el celler Cadevall (Olesa de Montserrat) i Vi Can Paloma (Montserrat) tot just han acabat la verema d’enguany. Ambdós van començar la campanya la setmana passada, uns dies abans que el 2022. Cada any l’han anat avançant més perquè la vinya ha patit a causa de la sequera extrema i l’escassetat de pluja. En Josep Cadevall, propietari de celler Cadevall, comenta que “fins ara sempre havíem collit abans el raïm blanc que el negre i enguany hem hagut de començar per la varietat tinta a causa de la sequera”. 

 

Aquesta manca de precipitacions ha provocat una baixada de quilos de raïm. Els dos cellers montserratins asseguren que la collita ha estat pobra i el rendiment és molt inferior al de l’any passat. “Els grans de raïm són molt petits i la quantitat de suc que podrem extreure és minsa”, es lamenta en Josep. Malgrat aquestes males notícies, sembla que en l’anyada actual es podrà extreure un bon vi, ja que la qualitat del raïm és bona. Més informació:

Marc Riera 

Tècnic del Parc Rural del Montserrat

rierammrcng@diba.cat

 


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona