Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

La 12ª edició de la tradicional Fira de l'Oli i l'Oliva d'Ullastrell arriba amb un horari ampliat

  • fira-oli-ullastrell-1
  • FIRA_OLIVA_programa_A_3__2023-2_page-0001

23 de gener de 2024La 12ena edició de la Fira de l'Oli d'Ullastrell arriba amb un horari ampliat: de 10h a 18h. L'esdeveniment, organitzat per l'Associació de Productors d'Oli d'Ullastrell, promet un cap de setmana ple d'activitats diverses per a tothom interessat en el món de l'oli i la cultura local.

 

La fira s'iniciarà amb una jornada tècnica a càrrec d'Emili Mata, d'Agrinova. La sessió abordarà els avantatges de la nutrició foliar i el càlcul de la petjada de carboni a l'olivar. L'esdeveniment tindrà lloc a la Sala de les Orenetes del Progrés Espai Cultural el dijous 25 de gener, a les 19h.

 

La inauguració oficial de la Fira tindrà lloc divendres 26 de gener a les 20h a la Sala Gran del Molí. Comptarà amb la presència del Jaume Puig, Alcalde d'Ullastrell i President del Parc Rural de Montserrat. Hi haurà una taula rodona sobre el món de l'oli amb personalitats com Xavier Morral, Artur Martínez i Mariona Morral. A continuació, es durà a terme un concurs popular de tast d'olis d'Ullastrell, seguit d'un piscolabis popular amb la col·laboració de Cal Tercet. 

 

Pel dissabte està organitzada la Ruta de les Oliveres (15:30h), una oportunitat única de descobrir els secrets que amaguen les oliveres centenàries dels rodals d'Ullastrell. La visita estarà guiada per Pere Palet i sortirà des del Casal Cultural.

 

El dia fort de la Fira de l'Oli d'Ullastrell serà diumenge 28, amb activitats per a tots els públics de 10h a 18h. La Plaça Joan Montmany i el carrer Serra seran l'epicentre de la fira, oferint una àmplia gamma de parades relacionades amb l'oli, amb productors locals i ofertes d'alimentació. A més, es realitzaran portes obertes al Celler, permetent als visitants explorar un dels edificis històrics d'Ullastrell. També hi haurà una botifarrada i calçotada a càrrec dels Diables d'Ullastrell i una escudellada a càrrec de la Colla de Geganters d'Ullastrell. A més, se celebrarà de nou el tradicional concurs de llançament de pinyol d'oliva, i hi haurà també un espectacle d'animació infantil amb Jaume Ibars i un duet musical Rumb'n'Blues per acompanyar els vermuts i dinars.

 

La Fira de l'Oli d'Ullastrell és un esdeveniment imprescindible per als amants de la gastronomia i la cultura local que celebra les arrels i la tradició d'aquest producte tan preuat al Parc Rural del Montserrat. 

 

Més informació:
Marc Riera
Tècnic del Parc Rural del Montserrat
rierammrcng@diba.cat


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona