Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

L'assemblea anual del PRM serveix per posar fil a l'agulla als grans reptes que té l'associació

  • Assemblea PRM gener 2024 (3)
  • Assemblea PRM gener 2024 (1)
  • Assemblea PRM gener 2024 (2)
  • Assemblea PRM gener 2024 (4)

24 de gener de 2024Avui s'ha celebrat l'assemblea anual del Parc Rural del Montserrat a Hostalets de Pierola. La reunió ha servit per fer un balanç exitós de les activitats desenvolupades durant el 2023 i per presentar un ambiciós pla de treball per al 2024. 

 

Durant la trobada s'ha posat fil a l'agulla als grans reptes a mitjà termini que afronta el Parc Rural del Montserrat, aprofitant que els nous mandats dels municipis i de la Diputació de Barcelona permetran plantejar propostes més ambicioses per afrontar els desafiaments futurs, consolidant així el compromís amb la preservació i el desenvolupament sostenible d'aquest espai agrari i rural únic.

 

L'inici de l'assemblea ha estat a càrrec de la Marta Valls, de La Beneta, qui ha destacat la seva experiència com a protagonista d'un relleu agrari. El cas de La Beneta il·lustra molt bé els reptes i oportunitats que es presenten en el context agrícola, on calen més joves que vulguin agafar el relleu agrícola als pagesos i ramaders que es jubilen.

 

La jornada ha congregat representants dels ajuntaments de Viladecavalls, Castellbell i el Vilar, Rellinars, Vacarisses, Olesa de Montserrat, Ullastrell, els Hostalets de Pierola, Collbató, Abrera, Esparreguera, Òdena, Castellfollit del Boix i Monistrol de Montserrat. També hi han assistit representants del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, així com de la Diputació de Barcelona.

 

 

El Parc Rural del Montserrat és un projecte destinat a la protecció i recuperació de sòl agrícola, la dignificació de l’ofici de pagès, la promoció del productes de la terra amb la marca “Montserrat”, la difusió del patrimoni natural i la protecció del territori en front activitats especulatives i la pressió urbanitzadora. Es tracta d'una eina que pretén posar en valor tot el sòl rústic com a entorn que conté al seu si, la majoria de valors ambientals, paisatgístics i turístics a més dels propis valors culturals i productius, amb l’agricultura de secà, l’olivera i la vinya com a elements centrals.

 

Més informació:
Marc Riera 
Tècnic del Parc Rural del Montserrat
rierammrcng@diba.cat


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona