Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Faves amb pell a la Catalana

  • WhatsApp Image 2025-04-22 at 16.20.44
  • WhatsApp Image 2025-04-22 at 16.20.45

23 de maig de 2025



Aquest mes us portem una recepta tradicional i plena de sabor que celebra la primavera i els productes de temporada: les faves amb pell a la catalana. Un plat que evoca la cuina de sempre, on les faves fresques es combinen amb la intensitat de la cansalada i la botifarra, i el toc dolç dels alls i la ceba tendres. Perfecte per gaudir d’un dinar a casa o en bona companyia, amb els aromes de la menta fresca que aporten la frescor justa. 

 

Ingredients:

  • 1Kg de faves amb pell

  • 500gr de cansalada

  • 500gr de botifarra

  • 1 manat alls tendres

  • 1 manat ceba tendra

Elaboració:

  1. Rentem les faves i tallar a trossets de 2cm
  2. Posem una olla amb aigua i sal a bullir i escaldem les faves. En una cassola amb oli sofregir els alls tendres i la ceba tendra
  3. Tallem la cansalada a trossets petits i la botifarra. Quan els alls i la ceba estiguin sofregits afegir la carn i deixar-ho fins que estigui cuit
  4. Posem les faves escaldades i una mica de la mateixa aigua, tapar i deixar coure 20min.
  5. Tallem la menta molt menuda
  6. Posem les faves en un plat i acabem amb un raig d'oli i un polsim de menta per donar-li frescor

Perfecta per deixar bocabadats els convidats en un dinar a l’aire lliure o per donar un toc especial a qualsevol trobada de primavera. Prepareu-vos per triomfar!


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona