Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Espatlla glacejada amb mel de romaní

  • Espatlla glacejada amb mel de romaní

5 de febrer de 2024



La recepta que us compartim avui té com a protagonistes dos productes estrella del Parc Rural del Montserrat: el cabrit i la mel. Es tracta d'una original proposta de dificultat mitja que tindreu enllestida en 1 hora. El gust del cabrit combinat amb la mel de romaní sorprendrà als vostres convidats, segur! Aquesta recepta la podreu trobar a la guia 'Cabrit, receptes fàcils i saludables', una publicació elaborada pel Parc Rural del Montserrat en col·laboració amb la Fundació Alícia. Què, ens posem el davantal i comencem a cuinat?

A continuació us detallem els ingredients que necessitareu i els passos a seguir per fer aquesta deliciós plat.

 

Ingredients (2 persones)

  • 2 espatlles de cabrit
  • 4 patates mitjanes
  • 2 cebes de figueres
  • 1 carbassó
  • 4 – 5 grans d’alls
  • 4 cullerades de mel de romaní
  • ½ got d’anís sec • ½ got de brandi
  • 2 branques de romaní
  • 2 fulles de llorer
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i Pebre

El·laboració

  1. Escalfa el forn a 150 °C
  2. Pela les patates i la ceba; neteja el carabassó; talla les verdures a rodanxes de ½ centímetre de gruix i aixafa els grans d’alls
  3. Salpebra generosament el cabrit per ambdós costats
  4. Disposa les verdures intercalades a la base d’una safata de forn, afegint-hi sal, pebre, un raig d’aigua i un rajolí d’oli. Tapades, fes-les coure uns 15 minuts
  5. Treu la safata del forn i, al damunt de les verdures, posa-hi les espatlles de cabrit. Rega-les amb els licors i afegeix-hi els aromàtics
  6. Tapa un altre cop la safata, amb paper d’alumini, i torna a posar-la al forn. Ara la cocció és de 30-45 minuts, a 180 °C.
  7. Retira el paper d’alumini i, amb l’ajuda d’un pinzell, unta una capa de mel de romaní al damunt de les espatlles abans de tornar a introduir la safata al forn i, ara destapat, fes-ho coure 10-15 minuts més
  8. Si veus que cal i per evitar que s’assequi, afegeix-hi una mica d’aigua i fes una altra passada de mel amb el pinzell pel damunt de les espatlles
  9. Amb un punxó o forquilla, ves comprovant que quedin ben tendres fins al punt de retirar-les del forn
  10. Deixa-ho reposar abans de servir.

 

Bon profit!


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona