Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Escudella

  • 03_La_Bruixa_2_Escudella

28 de novembre de 2022



Estem a punt d’entrar a l’hivern i comencen a venir de gust els plats calents i reconfortants. En aquesta recepta us animem a elaborar la tradicional escudella catalana, un plat ideal i típic de les festes nadalenques que no pot faltar a taula. El restaurant La Bruixa d’Abrera ens ha cedit la seva recepta, preneu nota per fer-la a casa:

 

Ingredients (4 persones):

Per la pilota:

 

  • ¼  de carn picada
  • 1 ou
  • 50 gr de pa ratllat
  • All i julivert

 

Pel caldo:

  • 1 os de pernil 
  • 1 espinada
  • ¼ de vedella
  • 1 cuixa de pollastre
  • ½ botifarra negra
  • 50 gr de mantega
  • 1 nap
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • Api

 

Per la sopa:

  • 1 paquet de fideus del nº2
  • ½ pot de cigrons i mongetes blanques cuites
  • ½ col blanca
  • 4 patates
  • Sal

 

Elaboració

Elaboració de la pilota:

  1. Barregem la carn picada, l’ou i el pa ratllat fins que quedi una mescla homogènia
  2. Afegim un pessic d’all i julivert i tornem a amassar
  3. Salpebrem
  4. Hi donem forma de pilota
  5. Ho deixem reposar 1 hora

 

Elaboració del caldo:

  1. Posem a bullir uns 3 litres d’aigua aprox
  2. Tallem les verdures a trossos grans
  3. Un cop l’aigua arrenqui el bull, afegim tots els ingredients
  4. Ho deixem bullir a foc lent unes 2 hores

 

Elaboració de la sopa:

  1. Una vegada tenim el caldo fet, ho colem tot i el reservem
  2. Posem el caldo al foc i hi afegim els cigrons, les mongetes blanques i un tros de botifarra negra
  3. Quan arrenqui el bull, hi afegim la col, la pilota i els fideus.
  4. Corregim de sal

 

La millor manera d’acompanyar l’escudella és amb un vi negre jove, intens, afruitat i amb prou estructura per equilibrar la intensitat de sabor de la carn d’olla. 

 

Bon profit!




Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona