Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Es preestrena la pel·lícula Roques a Manresa

  • Cartell de Roques Documental

16 de març de 2023La pel·lícula ‘Roques’, produïda pel Col·lectiu El Brogit, ja té data de preestrena. Serà el dissabte 15 d’abril a les 18 hores al Kursaal, Teatre Conservatori de Manresa. 

 

‘Roques’ rescata de l’oblit les històries de vida de dones, mares, pageses, venedores i elaboradores del mató de Montserrat amb l’objectiu de donar veu a les últimes pageses de Montserrat i recrear la seva història en vida. Es tracta d’una pel·lícula que combina el documental i la ficció; l’actriu Magda Puig n’és la protagonista.

 

Els valuosos testimonis de tantes persones que van dedicar la seva vida a la pagesia, permeten als espectadors endinsar-se pels camins de la icònica muntanya de Montserrat, descobrir secrets molt ben amagats i conèixer històries dignes de ser conegudes.

 

Arran del material que ha recopilat el mateix Col·lectiu El Brogit amb l’elaboració d’aquesta pel·lícula, s’ha pogut documentar i dur a terme el projecte de la Ruta de les Matonaires, que aquest pròxim any, serà implementat mitjançant senyalització. 

 

L’entrada per veure ‘Roques’ és gratuïta, però és necessari fer una reserva prèvia, per motius d’aforament, a través de la pàgina web del Kursaal

 

 

Més informació:

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona