Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Els Campaners guanya el premi al Millor Oli d’Ullastrell

  • Els Campaners Ullastrell (2)
  • Els Campaners Ullastrell (1)
  • Fira oli Ullastrell (1)
  • Fira oli Ullastrell (2)

31 de gener de 2022La família Els Campaners guanya el premi Millor Oli d’Ullastrell amb un oli elaborat 100% amb olives arbequines del Parc Rural del Montserrat. El certamen s’ha realitzat durant la 10a edició de la Fira de l’Oli i l’Oliva, que s’ha celebrat el passat diumenge dia 30 de gener a Ullastrell. 

 

L’oli guanyador té un gust intens però alhora suau, i el seu ús recomanat és en cru. Es pot trobar a la parada que la família té al mercat Triomf de Terrassa o al seu web. A més d'aquest oli, Els Campaners també en produeixen un amb oliva becaruda, una varietat pròpia de la zona de Montserrat que ha estat recentment recuperada per diferents productors. 

 

La 10a edició de la Fira de l’Oli i l’Oliva d’Ullastrell ha estat tot un èxit. L’esdeveniment ha comptat amb la participació d’un gran nombre de productors del municipi que ha ofert una gran varietat de productes relacionats amb l’oli d’oliva de les varietats locals Becaruda i Arbequina. Des de les deu del matí fins a les tres del migdia, els assistents han pogut gaudir d’un ventall enorme d’activitats: visites guiades al Molí de l’Oli del Celler d’Ullastrell; concurs de llançament de pinyol d’oliva organitzat per l’associació Els Festucs; ballar al ritme de La Bleda (companyia infantil que ha representat l’espectacle Una paradeta particular); menjar escudella elaborada pels Gegants d’Ullastrell; i tastar els calçots dels Festucs d’Ullastrell.

 

L’esdeveniment ha comptat amb un darrer acte que va tenir lloc uns dies abans al Punt Verd del poble i que va consistir en un taller de fer sabó a partir d’oli reciclat, una activitat organitzada en col·laboració amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. 

 

La Fira de l’Oli i l’Oliva d’Ullastrell, destinada a promoure els productors d’oli d’oliva d’Ullastrell i els seus productes, posa de manifest l’alt valor productiu de l’activitat agrícola del Parc Rural del Montserrat.

 

 

Més informació:
Marta Martínez
Tècnica del Parc Rural del Montserrat
martinezsrtb@diba.cat


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona