28 de febrer de 2025
El Parc Rural del Montserrat ha organitzat un tast de formatges artesans a estudiants de l’Institut d’FP de Sant Cugat amb l’objectiu d’apropar els productes de proximitat a futurs restauradors. La iniciativa vol fomentar el coneixement dels formatges elaborats a la zona perquè, en un futur, aquests joves professionals els incorporin a les seves cartes i menús.
Aquesta activitat s’enmarca en les jornades gastronòmiques que organitza el centre amb professionals del sector, i ha permès als alumnes descobrir la diversitat de formatges que es produeixen al Parc Rural de Montserrat, cadascun amb característiques i processos d’elaboració únics. La Marta Garrón, investigadora experta en formatges de l'IRTA, va ser qui va explicar-ho. Els formatges degustats van ser els següents:
El tast no només ha servit per descobrir la qualitat i varietat dels formatges de la zona, sinó que també ha tingut una aplicació pràctica directa. Els alumnes participaran en un concurs d’entrepans on hauran d’incorporar ingredients de proximitat, i aquesta sessió els ha ajudat a triar els formatges que poden utilitzar a les seves creacions culinàries.
Aquesta activitat forma part de l’esforç del Parc Rural de Montserrat per connectar els productors locals amb el sector de la restauració, fomentant l’ús de productes artesans de qualitat en la cuina professional.
Més informació:
Marta Martínez
Tècnica del Parc Rural del Montserrat
martinezsrtb@diba.cat