Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

El Parc Rural del Montserrat organitza un tast de formatges a futurs professionals de la restauració

  • WhatsApp Image 2025-02-28 at 14.02.16
  • WhatsApp Image 2025-02-28 at 14.02.16 (2)
  • WhatsApp Image 2025-02-28 at 14.02.16 (1)

28 de febrer de 2025



El Parc Rural del Montserrat ha organitzat un tast de formatges artesans a estudiants de l’Institut d’FP de Sant Cugat amb l’objectiu d’apropar els productes de proximitat a futurs restauradors. La iniciativa vol fomentar el coneixement dels formatges elaborats a la zona perquè, en un futur, aquests joves professionals els incorporin a les seves cartes i menús.

Aquesta activitat s’enmarca en les jornades gastronòmiques que organitza el centre amb professionals del sector, i ha permès als alumnes descobrir la diversitat de formatges que es produeixen al Parc Rural de Montserrat, cadascun amb característiques i processos d’elaboració únics. La Marta Garrón, investigadora experta en formatges de l'IRTA, va ser qui va explicar-ho. Els formatges degustats van ser els següents:

  • Mató de cabra – La Frasera
  • Formatge fresc – Cal Pujolet
  • Rodó de cendra – La Frasera 
  • Madurat d’ovella – Cal Pujolet
  • Fugaç – La Petita Ànima
  • Estucat – La Petita Ànima
  • Iogurt natural de cabra – La Frasera
  • Pastís de mató de Montserrat – Cal Pujolet

El tast no només ha servit per descobrir la qualitat i varietat dels formatges de la zona, sinó que també ha tingut una aplicació pràctica directa. Els alumnes participaran en un concurs d’entrepans on hauran d’incorporar ingredients de proximitat, i aquesta sessió els ha ajudat a triar els formatges que poden utilitzar a les seves creacions culinàries.

Aquesta activitat forma part de l’esforç del Parc Rural de Montserrat per connectar els productors locals amb el sector de la restauració, fomentant l’ús de productes artesans de qualitat en la cuina professional.


Més informació:
Marta Martínez
Tècnica del Parc Rural del Montserrat
martinezsrtb@diba.cat


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona