Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

El Parc Rural del Montserrat estrena perfil a Wikiloc

  • Ruta Wikiloc del Parc Rural del Montserrat
  • wikiloc Parc Rural del Montserrat

11 de gener de 2024El Parc Rural del Montserrat estrena un perfil a Wikiloc, una plataforma especialitzada en rutes d'activitats a l'aire lliure on senderistes i ciclistes busquen itineraris detallats a la natura. Hi ha una ruta per cada municipi de l'àmbit de Parc Rural del Montserrat, que sumades totes arriben a un total de vint itineraris. A més, es destaquen cinc rutes més que segueixen els camins històrics utilitzats per les matonaires per vendre mató a Montserrat i que és un estudi i iniciativa del Col·lectiu El Brogit.

 

Aquesta iniciativa ha estat encarregada a Joan Soler Gironès, geògraf nascut a Olesa de Montserrat, qui, després de 15 anys de recerca sobre geografia, paisatge i patrimoni a l'entorn de la muntanya de Montserrat, ha desenvolupat una col·lecció de rutes que destaquen els paisatges, la geografia i la riquesta patrimonial dels municipis que conformen el Parc Rural. 

 

El projecte va ser iniciat a l'abril del 2023 i completat a principis de desembre del mateix any, amb una dedicació exhaustiva a la definició i descripció detallada de cada ruta. Cada ruta esdevé o vol ser un incentiu per descobrir el municipi amb un clar enfocament a la ruralitat/pagesia/al sector primari i al paisatge, i sigui llavors el caminant que s'endinsi al territori del municipi que visita.

 

Amb l'estrena d'aquest perfil a Wikiloc, el Parc Rural del Montserrat busca fomentar l'exploració de la comarca, destacant les seves meravelles naturals i culturals. Es preveu que en un futur proper s'afegiran més rutes per seguir descobrint els racons amagats d'aquesta regió única.

 

Més informació:
Marc Riera
Tècnic del Parc Rural del Montserrat
rierammrcng@diba.cat


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona