Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

El Banc de Terres comença els treballs de recuperació de camps abandonats al Parc Rural del Montserrat

  • WhatsApp Image 2022-09-28 at 10.23.38
  • WhatsApp Image 2022-09-28 at 10.18.06

3 d'octubre de 2022Aquesa setmana el Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat ha començat els treballs de recuperació de camps abandonats i millora de pastures per a projectes de caràcter agrícola i/o ramader. 

 

Actualment, s'estan duent a terme tres actuacions diferents a tres zones diferenciades: Castellbell i el Vilar, Esparreguera i el Bruc.

  • El primer cas es tracta d’una recuperació d’horta a Castellbell i el Vilar, on el demandant de terres vol engegar un projecte de producció d’horta ecològica. 
  • En segon lloc, a Esparreguera s’estan recuperant camps de secà i regadiu abandonats per dur a terme un projecte d’economia circular i producte de proximitat amb caire social.
  • La tercera actuació consisteix en una feines d’estassades i desbrossades que milloraran la pastura d’un ramat de vaques al municipi del Bruc.

 

Aquesta acció pilot es fa dins del projecte BCN Smart Rural en col·laboració del Parc Rural del Montserrat pel desenvolupament i implementació del Banc de Terres, i sota la premissa de l'existència d'un acord entre propietari i demandant de terres. Quan finalitzin els treballs forestals, s’hauran recuperat 12 hectàrees.Més informació:

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona