Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Dos productors del Parc Rural del Montserrat han estat premiats a la setzena edició del Lactium

  • premiats_lactium2024
  • calpujolet_premior
  • PHOTO-2024-04-24-14-04-33

22 d'abril de 2024El cap de setmana del 20 i 21 d’abril s'ha celebrat, al Parc Jaume Balmes de Vic, la setzena edició de la Fira Lactium. En aquest esdeveniment, dedicat al reconeixement del formatge artesà, dos destacats productors del Parc Rural del Montserrat han estat reconeguts per la seva excel·lència en la producció làctica.

 

La formatgeria La Frasera, coneguda per elaborar formatges artesanals amb llet de cabra a l’estil tradicional, ha aconseguit amb el seu rodó blanc la medalla d’or a la categoria de formatges de pasta àcida / làctica de cabra. Aquest reconeixement ha posat de manifest la dedicació i l'artesania que caracteritzen els seus formatges, els quals recuperen el sabor, la textura i l'aroma dels formatges tradicionals.

 

D'altra banda, Cal Pujolet ha estat distingit amb el premi d'or al millor mató de vaca. Aquesta empresa familiar, que compta amb una tradició de cinc generacions en la producció de formatges, ha mantingut al llarg dels anys els valors de la qualitat i la proximitat. La seva història, que es remunta a l'elaboració artesanal del mató de Montserrat, s'ha anat modernitzant sense perdre l'essència tradicional. Han incorporat nous productes i tecnologies sostenibles fet que els ha convertit en un referent de producció responsable.

 

La Fira Lactium de Vic és la festa de referència del formatge català, una experiència lúdica, cultural i comercial al voltant del formatge artesà, que ofereix als visitants la possibilitat de descobrir, tastar i comprar una àmplia varietat de formatges i productes de qualitat. 

 

 

Més informació:

Marc Riera
Tècnic del Parc Rural del Montserrat
rierammrcng@diba.cat

 


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona