Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Costelles a la brasa amb tomàquet i formatge cremós

  • guia-cabrit-siluete-v3-36_page-0001 (1)

10 de juny de 2025



Per aquest estiu, et proposem una recepta que celebra els sabors frescos i autèntics del nostre territori: costelles de cabrit a la brasa acompanyades de tomàquet saltat i formatge cremós. Utilitzant ingredients de proximitat, aquesta proposta és perfecta per gaudir d’un àpat lleuger però ple de sabor, ideal per compartir en dies càlids. El toc final de l’oli d’herbes fresques i l’amanida fresca complementen aquest plat que, a més de ser senzill de preparar, captura tota l’essència de l’estiu català.

 

Ingredients

  • 400 g de costelles de cabrit
  • 4 tomàquets vermells
  • 2 cullerades de formatge tou o cremós
  • Mesclum d’enciams
  • 1 ceba tendra
  • Un manat petit de porradell
  • Unes fulles d’alfàbrega
  • Sucre
  • Un rajolí de vinagre de poma
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i Pebre

Elaboració: 

  1. Neteja els tomàquets i escalda’ls en un cassó amb aigua bullent durant 30-45 segons.
  2. Un cop escaldats, pela’ls, treu-los les llavors i talla’ls a daus petits.
  3. Escalfa una paella amb un rajolí d’oli d’oliva i, en foc fort, salteja els daus de tomàquet amb uns polsims de sal, de sucre i una mica de pebre negre. Un cop ho vegis a punt, reserva-ho.
  4. Per fer l’oli d’herbes, escalda les herbes en aigua bullent durant uns segons per immediatament tallar-ne la cocció posant-les en un bol amb aigua i gel. Un cop fredes, asseca-les en paper de cuina. i posa-les en un got per triturar. Cobreix-les.
  5. Posa-les en un pot per triturar, amb sal i pebre i cobreix-les amb oli d’oliva. Tritura-ho ben fi.
  6. Salpebra les costelles de cabrit i daura-les a la brasa pels dos costats.
  7. Per preparar l’amanida, pela les cebes tendres i talla-les a tires primes. Barreja-ho amb les fulles d’enciam i amaneix-ho amb sal, oli i vinagre.
  8. Un cop cuites les costelles, posa-hi a sobre una culleradeta del tomàquet saltat, una mica de formatge batut i acaba d’amanir-ho amb l’oli d’herbes. Presenta les costelles amb l’acompanyament de l’amanida.

Prepareu-vos per sorprendre els vostres convidats amb aquesta delícia que segur es convertirà en un favorit de la temporada!


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona