Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Arròs melós en brou de cabrit

  • Arròs melós en brou de cabrit

19 de desembre de 2023



En la gastronomia catalana, destaquen els sabors autèntics que provenen de productes de primera qualitat, com el cabrit i l'oli d'oliva verge extra, que es produeixen al cor del Parc Rural del Montserrat. Avui us presentem una recepta exquisida que combina aquests ingredients de prestigi amb altres deliciosos, com ara formatge de cabra i cansalada curada.

 

Aquesta sorprenent combinació la podreu trobar a la guia 'Cabrit, receptes fàcils i saludables', una publicació elaborada pel Parc Rural del Montserrat en col·laboració amb la Fundació Alícia. Aquesta publicació no només ofereix recepte delicioses, sinó que també us convida a explorar altres propostes saludables i fàcils de cuinar amb el cabrit, un aliment ric i nutritiu.

 

Ingredients (4 persones):

  • 2-4 costelletes de cabrit
  • 150 g d’arròs bomba
  • 50 g de formatge de cabra
  • 40g de cansalada curada
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 2 grans d’all
  • 80 ml de vi blanc
  • 1 nyora
  • Un polsim de safrà
  • Unes fulles de julivert
  • Oli d’oliva verge extra
  • Mantega
  • Sal, pebre

Per al brou

  • Ossos i trossos de cabrit
  • 1 cabeça d’alls
  • 2 tomàquets
  • 100 ml de vi blanc
  • Orenga
  • Oli d’oliva verge extra

 

Elaboració del brou: 

  1. Rosteix els retalls i ossos del cabrit trossejats en una cassola, a foc fort i amb un fil d’oli, fins que comencin a estar daurats.
  2. Afegeix els grans d’all pelats i els tomàquets nets i tallats a octaus. Remena i deixa-ho sofregir.
  3. Afegeix el vi i deixa-ho evaporar mentre vas remenant.
  4. Posa l’orenga i cobreix-ho d’aigua. Fes-ho bullir suaument fins que quedi un brou gustós, durant al menys 1 hora i mitja o 2 hores.

Elaboració de l'arròs: 

  1. Pela i pica la ceba, el porro i els alls. Talla la cansalada a tires primes.
  2. Remulla la nyora amb aigua tèbia fins que s’hidrati.
  3. Salpebra el cabrit i, en una cassola ampla amb un raig d’oli, enrosseix-lo durant un minut junt amb la cansalada. Retira-ho.
  4. Afegeix la verdura i deixa-ho sofregir fins que quedi ben confitat.
  5. Posa un altre cop el cabrit, ara amb la nyora sense llavors, el safrà i l’arròs.
  6. Tira el vi i deixa-ho reduir.
  7. Ves afegint-hi el brou a llossades, a mesura que es va coent l’arròs, sense parar de remenar. Ha de quedar un arròs grenyal i mes aviat caldós.
  8. Treu-lo del foc i afegeix-hi una mica de mantega i formatge de cabra ratllat o esmicolat.
  9. Remena-ho per tal que la mantega i el formatge es fonguin fins que quedi un arròs cremós.
  10. Fes les costelles salpebrades a la planxa a foc viu amb un fil d’oli.
  11. Posa l’arròs a punt de sal i pebre i serveix-lo amb la costella acabada de fer al damunt. Afegeix-hi julivert picat. 

 

Bon profit!

 

 


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona