Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Arriba la Festa de Tardor del Mercat Origen de Montserrat

  • f6715a98-8e5b-4aa4-a8d8-3f7ea7b11b99
  • a4989c13-e299-4b1f-a351-e6372f238d47 (1)

8 de setembre de 2022A principis d’octubre, el mercat Origen de Montserrat se celebrarà a Olesa de Montserrat i al Bruc coincidint amb el solstici de tardor. Tot i que és un mercat amb periodicitat mensual a Olesa, quatre vegades l’any coincideix amb el canvi de solstici, convertint-se així en un gran esdeveniment.

 

El proper dissabte 1 d’octubre el mercat Origen Montserrat tindrà lloc a la Plaça de la Cendra d’Olesa de Montserrat, coincidint amb la Festa dels Miquelets, que se celebrarà a la Plaça Nova, tot al voltant de l’església d’Olesa. A partir de les 10h del matí i fins a les 14h hi haurà parades de productors del Parc Rural del Montserrat així com activitats i tallers que amenitzaran la festa.

 

El programa d’activitats és el següent: a les 10:30h hi haurà un taller de contacontes a càrrec de De moment Fantàstics; a les 11h, un taller d’ungüents, a càrrec de La Recol·lectora; a les 11h un Cercavila, a càrrec de Xuriach, que es repetirà a les 13.45h per acabar la jornada d’una forma festiva. També a les 11:30h, en xef Jordi Llobet cuinarà en directe amb productes de temporada del Parc Rural del Montserrat, i a les 12:30h hi haurà concert i vermut musical a càrrec de La Cobla Mínima. 

 

A més, durant tot el matí es podrà fer una gimcana amb tastets dels productes del Parc Rural, hi haurà exposicions i altres activitats infantils en una carpa on els més menuts podran pintar, fer origami o maquillar-se. També se sortejarà un lot de productes del Parc Rural del Montserrat entre totes les persones que comprin al mercat i/o que finalitzin la gimcana. 

 

D’altra banda, la Festa de Solstici del Mercat Origen del Bruc se celebrarà diumenge 9 d’octubre de 10h a 14h. Hi haurà paradetes dels productors del Parc Rural del Montserrat i també una carpa infantil amb tallers d’origami, pintura i maquillatge, un rocòdrom, l’exposició itinerant del PRM, així com una gimcana transversal amb tastet dels productes. En el mateix cas que al mercat d’Olesa, aquelles persones que acabin la gimcana i/o comprin productes del parc, entraran en un sorteig d’un lot Bruquetíssim (productes del Bruc). 

 

Al llarg del matí, al Mercat Origen del Bruc també es farà un contacontes a càrrec De Moment Fantàstics, un taller de ceràmica per a adults a càrrec d’una ceramista del Bruc, i una ruta guiada organitzats per la fundació Pau Costa. En aquesta ocasió, el xef Jordi Llobet també cuinarà en directe receptes amb productes locals. Finalment, els visitants del mercat del Bruc podran gaudir d’un vermut musical a càrrec del Bar La Tasqueta i un concert de Folk

 

Les dates previstes per la Festa d’hivern són:

  • Olesa de Montserrat: 3 de desembre
  • Bruc: 18 de desembre

 

 

 

Més informació:

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat

 

 

 


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona