Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Arriba l’11ª edició de la Fira de l’Oli i l’Oliva d’Ullastrell

  • denominaciones-de-origen-de-los-aceites-de-oliva
  • FIRA OLIVA programa A 3  2023 AAFF  (1)-1

23 de gener de 2023El proper diumenge 29 de gener se celebrarà l'onzena edició de la Fira de l’Oli i l’Oliva d'Ullastrell, al carrer Serra i a la plaça Joan Montmany. Durant tot el matí els visitants podran gaudir d’una trentena de parades de productes relacionats amb l’oli d’oliva (entre ells una gran quantitat de productors d’oli d’Ullastrell) així com de productes locals i altres activitats que amenitzaran la jornada.

 

L’habitual Concurs Popular d'Oli d'Ullastrell, que enguany arriba a la seva setena edició, tindrà lloc el divendres 27 de gener al Celler d’Ullastrell. D’altra banda, el Premi al Millor oli local 2023 es farà públic el diumenge 29 a les 13:30h a la Plaça Joan Montmany. A més, el dijous 26 es portaran a terme dues altres activitats relacionades amb l’oli d’oliva. Per una banda, se celebrarà una jornada tècnica sobre un tast d’oli de la varietat becaruda en comparació amb la resta de varietats locals i per altra, un taller de confecció d’espelmes amb oli reciclat.

Durant la fira, els visitants podran menjar escudella i degustar calçots i servei de bar, gràcies a la iniciativa dels Festucs i els Diables d’Ullastrell. A partir de les 11h es durà a terme l’emblemàtic Concurs de Llançament de Pinyols d’Oliva, a les 12h els més petits podran gaudir d’una actuació de l’animador infantil Jaume Barri, i a les 14h l’actuació de Two Much Covers acompanyarà els vermuts i dinars.

 

Com a novetat d’aquest any, hi haurà una Scape Box, activitat semblant a un Scape Room, relacionada amb l’oli d’oliva així com una exposició sobre el Parc Rural de Montserrat. Aquesta fira, plena d’activitats relacionades amb l’oli i l’oliva pretén ser, un any més, l’aparador de l’oli d’Ullastrell i dels seus productors.

 

 

Més informació:

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat

 


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona