Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Pagesos, pastors, elaboradors artesans i punts de venda • CalMarti01

  Cal Martí de Vallhonesta

  La Montserrat és la quarta generació que s’ocupa de Cal Martí de Vallhonesta, una masia envoltada de presseguers, ametllers i cirerers, i que aquesta temporada han apostat pel cultiu de calçots i de pèsols.

  Fan parada al mercat municipal de Sant Vicenç de Castellet i també accepten encàrrecs.

 • CalPujolet02

  Cal Pujolet

  Cal Pujolet és una formatgeria amb una llarga història. La Montserrat, la filla d’en Ramon, ja és la cinquena generació que hi treballa. Van passar de fer mató de Montserrat per a vendre’l amb la resta de productes que conreaven a tenir una producció d’uns dos mil litres la setmana de mató i més formatges en una antiga granja de porcs de Marganell.

 • IMG_20220214_171636

  Can Còdol

  En Josep Rius i el seu fill, en Joan Rius, porten una explotació ramadera a Can Còdol, situat a Maians, terme municipal de Castellfollit del Boix. 
  Es dediquen principalment a la vaca per carn, al cultiu de farratges i de mongeta de Castellfollit del Boix, a més de gestionar una casa rural. 

 • WhatsApp Image 2023-05-23 at 14.24.24

  Celler Cadevall

  Celler Cadevall va ser fundada des del treball en família per amor a la vinya i l'obtenció del seu fruit, el vi. Una passió que ha anat creixent any rere any.
  Quan varem començar aquest projecte teniem clar que no preteniem fer grans volums de vi, la nostra filosofia és treballar a fons la vinya per obtenir el millor fruit posible i elaborar un vi amb la millor qualitat.

 • CanMorralDelMolí01

  Celler Can Morral del Molí

  La masia i l'explotació agrícola daten de l'any 1400 (s. XV). Des d'aleshores, el paratge de Can Morral del Molí ha passat de generació en generació.
   
  A més,13 anys enrere es va afegir el negoci del celler a la masia autosostenible, que compta amb horta, fruita i animals per al consum propi.
   
  Pel que fa a productes de temporada, a Can Morral del Molí treballen el vi i l'oli, de manera que veremen al setembre i recullen l'oliva al novembre.

 • ElMeuHort02

  El Meu Hort

  En Sergi i l’Arç van veure que molts pagesos havien de llençar excedent d’allò que plantaven perquè sovint l’oferta i la demanda no encaixen. Això, afegit a la inquietud de no saber d’on prové allò que mengem, els va empènyer a engegar un projecte de proximitat a Esparreguera, a la falda de Montserrat.

 • ElViolinista01

  El Violinista

  El 2017 Eduald Planella s'incorpora al Parc Rural de Montserrat com a jove agricultor, agafant el relleu dels germans Ortiz a la finca Mas Marquet.

  Fent honor a la història de la família Ortiz, família pagesa de cinc generacions, Eduald posa a la marca el nom d'El Violinista com a homenatge particular al besavi dels Ortiz, el qual fa molts anys va aconseguir les oliveres gràcies al seu virtuosisme amb el violí.

 • Oscar2

  Estable dels Quatre Vents

  Neix amb la intenció de transformar una terra pobra, fràgil, abandonada i maltractada, en un lloc net, verd, estimat i fèrtil on els incendis els costi avançar i deixin de ser habituals.
  Els nostres animals pasturen tots els dies de l’any, en els camps uns dies més verds i altres més grocs, que per això som de secà. I al secà ja se sap: tot cundeix més. I només tanquem els pollastres al capvespre perquè aquí dalt, les nits són fosques i perilloses.

 • FormatgeriaLaFrasera01

  Formatgeria La Frasera

  En Jordi Lorente duia tota una vida lligat al món industrial de l'automoció quan la crisi va fer que la seva trajectòria patís un gir de 180 graus.

  El 2015, després d'un temps de formació en artesania làctia, va néixer la Formatgeria La Frasera: un negoci 100% familiar on cada membre de la família aporta el seu gra de sorra per elaborar i comercialitzar els seus formatges.

 • LaBotigad'Ullastrell01

  La Botiga d'Ullastrell

  La Botiga d'Ullastrell sorgeix el 2019 de les cendres del que va ser la Cooperativa d'Ullastrell, nascuda als anys 50.

  Com a continuïtat de la cooperativa, La Botiga d'Ullastrell manté una filosofia de proximitat que busca donar suport als pagesos de la zona a través de la botiga, però també de la seva formatgeria i la granja de cabres.

 • LAntònia01

  L’Antònia

  L'agost del 2013, neix al Mercat Municipal d'Abrera la fruiteria L'Antònia, una botiga d'alimentació regentada per Antònia Martínez.

 • HortetDelBruc01

  L'Hortet del Bruc

  Ara fa uns 10 anys, en Pau va decidir d’engegar el projecte Som Alzines, un espai de natura, d’acompanyament i educatiu que està molt relacionat amb l’entorn del Bruc. Una part d’aquest projecte és l’Hortet del Bruc, en què en Pau cultiva verdura ecològica i en ven cistelles al públic.

 • 20221001_111436

  Masia Can Fermí

  Si bé el mató i el formatge fresc s’ha elaborat de forma casolana des de temps immemorials a les masies del terme de Marganell, abans Santa Cecília de Montserrat, al vessant septentrional del massís de Montserrat, aquest producte es dóna a conèixer amb la denominació de Mató de Montserrat quan la pagesia de Marganell comença a portar els seus productes a la plaça del monestir de Montserrat. És gràcies a la gran afluència de gent que visita el monestir, que aquest producte gaudeix...

 • OliDeVera01

  Oli de Vera

  Oli de Vera és un projecte que es remunta als besavis d'Isidre Puigdellívol, propietaris de les terres. Quatre generacions després, aquests pagesos de Collbató han volgut mantenir la tradició i la cultura de l'oli d'oliva de la població amb un cultiu de les oliveres i una producció tradicionals.

 • 20221222_DTA_PRM_PatxiUriz_Montbruc_JaumeEsteve_DSC6228

  Oli Montbruc

  Fa més de cinc generacions que la família Esteve està lligada al conreu de l’olivera al poble del Bruc. Els besavis van ser els pagesos qui van plantar les oliveres que generosament avui ens donen el seu fruit.

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona