Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Xerrada informativa a l’Institut de Viladecavalls per apropar l’ofici de pastor a les noves generacions

  • Xerrada Institut Viladecavalls - 3
  • Xerrada Institut Viladecavalls - 2
  • Xerrada Institut Viladecavalls - 1

18 de novembre de 2021El passat 15 de novembre l’Escola de Pastors i el Parc Rural del Montserrat vam explicar l’ofici de pastor als alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut de Viladecavalls. Aquesta xerrada informativa es va realitzar amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria ramadera entre els i les joves i apropar la vida rural a les noves generacions. Laia Batalla, directora de l’Escola de Pastors va parlar dels models de ramaderia presents a Catalunya, els beneficis socials, econòmics, ecològics i mediambientals de la ramaderia extensiva, les ajudes que es poden demanar si es vol començar un projecte ramader, casos d’èxit i la situació actual de la pagesia a la Unió Europea. Un dels temes més comentats va ser la ramaderia extensiva, un model que advoca pel benestar animal i presenta nombrosos avantatges com la mitigació del canvi climàtic i la preservació del paisatge del territori.

 

Va ser una jornada dinàmica i participativa on l’alumnat va tenir l’oportunitat de trencar amb els mites i estereotips que envolten el sector de la pagesia i resoldre tots els dubtes i inquietuds que tenien envers la ramaderia.

 

Aquesta proposta s’organitza des del Parc Rural del Montserrat, un projecte recolzat per la Diputació de Barcelona i que pretén, entre altres aspectes, dinamitzar el sector agroalimentari al territori.

 

 

Més informació:

 

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona