Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Un grup d’instagramers gastronòmics visiten El Violinista

  • WhatsApp Image 2022-05-23 at 10.52.00
  • reelflavorcook.mp4

23 de maig de 2022Un grup d’instagramers especialitzats en gastronomia van visitar el projecte d’agricultura ecològica El Violinista, liderat per Eudald Planella i ubicat a la Finca Mas Marquet, a Piera. Els assistents van poder conèixer l’agrobotiga, passejar enmig de les oliveres i vinyes, i acabar la trobada amb un tast d’olis ecològics i vins naturals del Parc Rural del Montserrat. Aquesta activitat va tenir lloc el passat dijous 19 de maig a la tarda i en les pròximes setmanes aniran compartint la seva experiència als seus webs i xarxes socials.  

 

Els participants van poder tastar olis de la varietat arbequina i de la varietat local vera del montserratí. Gràcies a les explicacions del jove productor, van poder aprendre les diferències i usos d’aquests olis. 

 

Després de recórrer a peu part de la vinya amb vista a la muntanya de Montserrat, van realitzar un tast de cincs vins ecològics ben diferents: Ja t’ho deia (ancestral de Parellada); Osti tu (ancestral rosat de macabeu i ull de llebre); Joc d’ous (macabeu sòls de pissarra); Escolta’m (vi rosat macabeu i ull de llebre); i el Tot ho farem (vi parellada). Els noms i dissenys d’aquests vins reten homenatge als pagesos de la zona que han ajudat a Eudald Planella a tirar endavant el projecte de El Violinista. El tastet de vins ecològics es va acompanyar amb formatge artesanal de cabra de la Formatgeria la Frasera, un altre productor ecològic del Parc Rural del Montserrat.  

 

L’objectiu d’aquesta trobada va consistir a reivindicar la tradició vinícola i d’oli del Parc Rural del Montserrat, l’emprenedoria dins del món agrari i la importància de conservar el mosaic agroforestal. 

 

Els set influencers que van visitar el projecte agroecològic d’El Violinista van ser:

 

Alguns d’ells ja han començat a compartir la seva experiència a través de les xarxes socials.

 

 

Més informació:

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona