Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Tiramisú català de Cal Jaume

  • Tiramisú català

30 de gener de 2023



El mató de Montserrat és un dels ingredients estrella del Parc Rural del Montserrat. En aquesta ocasió us animem a elaborar un tiramisú fet amb el mató com a producte protagonista. La recepta d’aquest dolç ens l’ha cedit el Restaurant Cal Jaume de Marganell i també la podeu trobar a la guia del Rebost del Bages. Preneu nota per elaborar un deliciós tiramisú a la catalana.

 

Ingredients (6 persones):

  • 200g de mató de Montserrat de Can Florí 
  • 350g de nata 35% 
  • 90g de sucre 
  • 6 melindros 
  • 200ml de cafè expresso 
  • 200ml de ratafia 
  • Cacau en pols

 

Elaboració: 

  1. Amb l’ajuda d’un braç triturador, triturem 50g de nata i el mató fins a aconseguir una textura homogènia i evitant que es munti la nata. 
  2. Muntem la resta de la nata amb l’ajuda d’unes varetes elèctriques o similars. Hi incorporem el sucre i la barreja obtinguda de la nata amb el mató. Continuem muntant el conjunt fins obtenir que se’n dobli el volum. 
  3. Barregem el cafè amb la ratafia. Ho reservem.
  4. Tallem els melindros per la meitat. 
  5. Hidratem els melindros amb la barreja de ratafia i cafè; i els deixem escórrer lleugerament. 
  6. Preparem un got on muntar el tiramisú. 
  7. Col·loquem al fons del got, la quantitat de melindro escorregut necessari per colgar-lo. Cobrim amb una capa de crema de mató. Afegim al damunt una altra capa de melindro. El cobrim de nou amb la crema de mató. Reservem en fred. 
  8. En el moment de servir, hi espolsem el cacau en pols per sobre.



Bon profit!


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona