Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

"Set Balcons de Montserrat", una estratègia turística per atraure visitants a tres municipis del Parc Rural del Montserrat

  • Balco-de-Castellvi-_9_
  • Balco-de-Castellvi-_6_
  • Balco-de-Castellvi-_1_
  • Balco-del-bosc-de-Castellvi-_41r_

16 de desembre de 2021Els “Set Balcons de Montserrat” és una projecte liderat pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat que consisteix a habilitar set miradors singulars amb vistes panoràmiques a les Vies Blaves i a la muntanya de Montserrat en set municipis del Baix Llobregat. L'objectiu és atraure visitants a Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires, reivindicant el turisme de proximitat.

 

La construcció d'aquestes instal·lacions va començar el passat mes de novembre a Castellví de Rosanes i, actualment, en aquest municipi, ciutadans i turistes ja poden gaudir de les vistes dels dos balcons. El primer està situat al nucli antic, a la part baixa de l'avinguda Mare de Déu de Montserrat, entre la rotonda d'accés al nucli antic i l'escola vella, i el segon es troba a la finca del bosc municipal, a la qual s'accedeix des de la plaça del Roure. Els altres municipis: Abrera, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires estan treballant en instal·lacions singulars adaptades a les diferents localitzacions. 

 

Amb aquesta acció s'espera atraure més turistes locals que valorin els paisatges catalans i els aliments de proximitat, com ara els productes elaborats al Parc Rural del Montserrat. S'aposta, doncs, pel turisme sostenible, de proximitat i qualitat.

 

La iniciativa s'emmarca dins el Pla de desenvolupament turístic de la zona nord del Baix Llobregat i compta amb un ajut dels Plans de Foment territorial de Turisme del Departament d'Empresa i treball del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. L'estratègia dels ‘Set Balcons de Montserrat’ es complementa amb les iniciatives de diversos ajuntaments que treballen per potenciar el turisme de la zona, com és el cas de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, que ha posat en marxa el projecte ‘Turisme Vivencial’, impulsat pel Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olesa, i que té la finalitat d'enfortir els vincles dels visitants amb el producte local i de l'entorn.

 

Més informació:

Marta Martínez
Tècnica del Parc Rural del Montserrat
martinezsrtb@diba.cat


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona