Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

S’instal·len plaques solars a la sala de desfer de Marganell per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle

  • Plaques solars Sala de Desfer de Marganell (2)
  • Plaques solars Sala de Desfer de Marganell (3)
  • Plaques solars Sala de Desfer de Marganell (1)

25 de gener de 2022El Parc Rural del Montserrat ha instal·lat 14 mòduls de 375 watts a la teulada de la sala de desfer d'ús compartit de Marganell com a mesura d'estalvi i eficiència energètica. La iniciativa dona suport a la gestió energètica local i aposta per les instal·lacions solars fotovoltaiques amb règim d'autoconsum. 

 

Aquest sistema energètic, que vetlla per l'autosuficiència energètica i la generació distribuïda d'energia, s'ha instal·lat amb l'objectiu de ser més sostenibles en matèria ambiental, ja que es tracta d’un model de consum que no genera emissions d'efecte hivernacle (no requereix combustibles fòssils per funcionar i, per tant, contribueix a la mitigació del canvi climàtic). Amb la instal·lació d'aquestes plaques solars es calcula un estalvi de 1.013 € l'any.

 

La instal·lació pretén contribuir al compliment dels objectius que la Unió Europea (UE) té marcats en l'àmbit de les energies renovables dins la seva política energètica i que es recullen a l'Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible: arribar al 32% de quota d'energies renovables i reduir un 40% les emissions de gasos d'efecte hivernacle respecte el 1990. Les obres es van dur a terme durant el mes de desembre del 2021 i actualment les plaques solars ja estan en marxa.

 

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, que amb el propòsit de millorar els equipaments agroalimentaris de la demarcació de Barcelona, ha subvencionat la instal·lació d'aquest nou model energètic a la sala de desfer d'ús compartit del Parc Rural. El projecte ha tingut un cost total de 12.642€.

 

L'equipament es preveu que sigui d'ús compartit i que doni suport als ramaders, tot millorant la viabilitat de les seves explotacions mitjançant la venda directa de la carn desfeta a la sala.


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona