Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

S’instal·len cartells per portar els gossos lligats en zones de ramaderia extensiva del Parc Rural del Montserrat

  • 0da2fd4d-a03b-434c-ad94-f3bc5ff8ece1 (1)

23 de febrer de 2023Els darrers anys, s'han incrementat els atacs als ramats produïts pels gossos de gent que els passeja. Per aquest motiu, des de l’Associació del Parc Rural del Montserrat s’ha decidit col·locar diversos cartells divulgatius per conscienciar la població de portar els gossos lligats quan es passegi per zones on hi ha ramat que pastura.

 

Alguns pastors i ramaders, farts de la situació, celebren aquesta iniciativa i esperen que els propietaris dels gossos segueixin les indicacions. És el cas d’en Joan Puig del Gall, pastor del Parc Rural, que manifesta “tenir molts problemes amb gossos que la gent porta lliures”. Al cap i a la fi, “són depredadors: t’empaiten les cabres, les estressen i inclús en algun cas les han arribat a queixalar. Les persones que venen a passejar per la muntanya no són prou conscients d’aquest problema i de seguida deslliguen el gos i això és molt perillós”, conclou Puig de Gall. 

 

En aquesta primera fase, s’han instal·lat un total de 10 cartells prop de camins de terra on conviuen ramaders i persones que passegen el gos. Les ubicacions d’aquestes senyalitzacions han estat assessorades pels mateixos ramaders de la zona.

 

 

Més informació:

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat

 


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona