Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Piano de porc Ral lacat a la brasa amb ratafia, cremós de moniato fumat i quètxup de nabius

  • piano porc ral cal jaume

17 de març de 2023



El Restaurant Cal Jaume de Marganell ens comparteix una recepta d’un dels plats que podeu trobar a la seva carta: piano de porc Ral a la brasa amb ratafia, cremós de moniato fumat i quètxup de nabius. Un segon plat elaborat amb ingredients km 0, complet i saborós, perfecte per sorprendre els vostres convidats. Preneu nota:



Ingredients:

 

  • Piano de porc Ral
  • 100 ml de ratafia
  • 25 ml de salsa de soja
  • 1 moniato escalivat a la brasa
  • Oli d’oliva

 

Per al quètxup:

  • 200gr de nabius
  • 1 Tomàquet pelat i sense llavors
  • 2 cullerades soperes de sucre
  • 2 cullerades soperes de vinagre de poma
  • 1/2 cullerada Gingebre
  • 1/4 branquera Canyella
  • 1 Cayena



Elaboració:

 

  1. Tallem el piano, fem una salmorra del 10% i el submergim durant 30 minuts.
  2. Eixuguem el piano i l’envasem al buit amb una mica de ratafia i salsa de soja.
  3. El coem al buit a una temperatura de 72 graus durant 5 hores i el reservem en fred.
  4. Pelem el moniato escalivat a la brasa i el triturem emulsionant amb una mica d’aigua, sal, pebre i oli d’oliva.
  5. Per elaborar el quètxup, posem tots els ingredients en un cassó a coure a foc molt fluix durant uns minuts. Tot seguit, ho triturem fins que quedi una barreja homogènia. Si es disposa d’un robot de cuina, és recomanable fer el quètxup amb aquest utensili, a una temperatura de 80 graus. 
  6. Seguidament, regenerem el piano a la brasa i el pintem amb una reducció de la barreja de ratafia i soja fins que quedi daurat.
  7. Emplatem

 

Bon profit!




Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona