Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Dos microcursos sobre horta i oli ecològic adreçats a la nova emprenedoria del sector agrari

  • Microcurs horta

13 d'octubre de 2021La creació d’una horta ecològica i el conreu ecològic de la fruita seca i l’olivera són les dues temàtiques protagonistes de dos microcursos gratuïts que tindran lloc al Bruc i a Piera a finals d’octubre i inicis de novembre.


El primer microcurs, dedicat a la creació d’una horta ecològica, tindrà lloc a l’Ajuntament del Bruc i es divideix en dues sessions. A la primera, divendres 22 d’octubre, s’explicaran quines són les maquinàries necessàries i els recursos imprescindibles per posar en marxa una horta ecològica. A la segona sessió, dissabte 23 d’octubre, es farà una visita tècnica a una horta ecològica que ja està operativa. 


El segon microcurs, que se celebrarà a Piera, gira entorn el conreu ecològic de la fruita seca i l’olivera. Durant la primera sessió, divendres 5 de novembre, s’explicarà què cal per posar en marxa una explotació de fruita seca ecològica i el maneig d’aquest tipus de conreu (disseny de plantacions, esporgues i control de plagues, fertilització…). La segona sessió d’aquesta formació serà dissabte 6 de novembre i se centrarà en com engegar l’explotació d’una finca ecològica d’oliveres per elaborar oli ecològic. 


Aquests dos microcursos els organitza el Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat, amb la col·laboració del Parc Rural del Montserrat i la Diputació de Barcelona, i tenen com a objectiu ajudar a les persones que volen emprendre un projecte agrari ecològic a la demarcació de Barcelona. Les càpsules formatives s’adrecen tant a joves que volen incorporar-se a l’activitat agrària com a pagesos en actiu que estiguin interessats/des a fer la transició cap a l’agricultura ecològica.


Totes dues formacions són gratuïtes, però cal inscriure’s en aquest formulari: https://forms.gle/1qJ9fb8bXUFLxhGi8

 

 

Aquesta proposta formativa s’organitza en el marc de BCN Smart Rural, l’estratègia de la Diputació de Barcelona per transformar el sector agroalimentari del territori, i estan cofinançades per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). L’objectiu del Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat és posar en contacte els propietaris de finques abandonades o en desús i persones que busquen terres per conrear, i donar el suport tècnic i jurídic que millor s’adapti a les necessitats d’ambdues parts. 


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona