Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Noves càpsules formatives adreçades als ramaders

  • taller ramaders Sala de desfer de Marganell

23 d'octubre de 2023El Parc Rural del Montserrat, en col·laboració amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), ha programat una sèrie de càpsules formatives amb l'objectiu de capacitar els ramaders en aspectes bàsics de la carnisseria i la producció de productes càrnics. Aquesta iniciativa té com a finalitat fomentar la creació de productes agroalimentaris de proximitat, afavorint la producció local i sostenible.

 

Les formacions són un pas cap endavant per a l’autosuficiència, ja que facilitaran als ramaders les eines necessàries perquè puguin elaborar els seus propis productes de manera autònoma i de qualitat. Aquestes sessions formatives es duran a terme a la Sala de desfer de Marganell, un espai que permet que els ramaders disposin d’un entorn perfecte per l'aprenentatge i l’experimentació.

U
n cop rebuda aquesta formació, els ramaders i les ramaderes tindran l’oportunitat de prendre part activa en tot el procés de producció, la qual cosa  els permetrà estalviar-se les sales de desfer externes i, d’aquesta manera, reduir els costos associats. També, es promourà la producció de proximitat, afavorint les relacions directes amb els consumidors locals i potenciant la sostenibilitat en l’àmbit agroalimentari. 

 

El curs es durà a terme a Marganell durant el mes de novembre i es repartirà en quatre sessions durant els dies 9, 16, 23 i 30 de novembre. En cada sessió s’abordarà una temàtica diferent, des de l’envasament fins a l’especejament o la qualitat de la carn. Les sessions són completament gratuïtes i l’únic requisit és la inscripció a través del següent enllaç: https://forms.gle/rPwjNe9pPwM5XA4fA


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona