Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Només el 25% de les explotacions agràries són gestionades per dones

  • 4699FE7F-2828-41BD-8876-372B6EF3DE3B (1)

3 de març de 2023A la demarcació de Barcelona, només una de cada quatre explotacions agràries és gestionada per dones i l'ocupació femenina al sector ronda el 20%, segons dades de la Diputació de Barcelona. 

 

Per revertir aquestes estadístiques i canviar un sector dominat tradicionalment pels homes, cada cop hi ha més entitats com Dones del Món Rural, una organització que treballa per donar visibilitat a la seva feina, defensar els seus interessos i necessitats, crear sinergies i millorar la igualtat d’oportunitats del sector.

 

Una altra iniciativa que impulsa el lideratge femení al món rural és l’Escola Agrària de Manresa, que ha començat a oferir un curs per impulsar l’emprenedoria femenina en el sector primari.

 

Finalment, destaquem el III Programa de dones del món rural i marítim 2022-2025 (PDMRM) aprovat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que pretén impulsar les iniciatives de les dones i generar condicions d'igualtat en les activitats de producció agroalimentària i forestal a Catalunya.

 

Avui, Dia Internacional de la Dona treballadora, des del Parc Rural del Montserrat volem commemorar a totes les dones que escapen de les estadístiques i obren el camí cap a un model més sostenible, proper i inclusiu. Més informació:

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona