Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Neix la Ruta de les Matonaires de Montserrat

  • screenshot-mail.google.com-2023.02.02-09_32_26
  • screenshot-mail.google.com-2023.02.02-09_14_38

2 de febrer de 2023La Ruta de les Matonaires es tracta d’una nova iniciativa llançada per l’Associació del Parc Rural del Montserrat i el Col·lectiu el Brogit que pretén recuperar i senyalitzar els antics camins que utilitzaven les matonaires per desplaçar-se des dels seus masos, ubicats als pobles de la cara nord de la Muntanya, fins a arribar a l’Abadia de Montserrat. 

 

Amb aquest projecte es vol donar a conèixer aquest patrimoni cultural tot vinculant els espais físics amb el camí que feien les matonaires. A Montserrat, fa anys, hi havia la tradició que les dones dels pobles que habitaven al peu de la muntanya anessin a vendre el mató fet a casa seva als visitants del Monestir. 

 

Les matonaires transitaven per cinc camins diferents per arribar al mercat de Montserrat: el Camí de Sant Cristòfol per la Calsina, el Camí de Sant Cristòfol per Santa Cecília, el Camí de les Marganelles, el Camí de l’Oliver, i el Camí del Serrat de les Cametes. Per tal de crear una ruta de senderisme pels camins de les antigues Matonaires, durant aquest any es treballarà per col·locar senyals i plafons informatius perquè en un futur es pugui a dur a terme aquest itinerari històricocultural. Més informació:

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat

 

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona