Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Milfulls de Mató de Montserrat

  • milfulls de mató de montserrat

26 de maig de 2023



El restaurant Can Ferreroles Nou de Castellbell i El Vilar, ens comparteix la recepta d’una de les postres que es pot trobar al seu menú: el milfulls de mató de Montserrat. Amb el mató de Montserrat com a ingredient protagonista, és una recepta ideal per acabar un dinar d’allò més bé! Preneu nota:

 

Ingredients (12 persones):

  • 1kg de mató de Montserrat
  • 200g de sucre
  • 4 fulls de gelatina
  • 600ml de nata 35%
  • 100g de farina
  • 140g de clares d’ou
  • 100g d’ametlla laminada crua

Elaboració:

  1. Preparem 100ml de la nata i la posem a escalfar en un cassó amb 100g de sucre. Un cop arrenqui el bull, hi incorporem els fulls de gelatina (prèviament hidratades en aigua freda i escorregudes), esperem que es desfacin i apaguem el foc.
  2. Semimuntem la nata restant i hi afegim el mató, prèviament esmicolat.
  3. Incorporem la nata, sucre i gelatina a la barreja anterior. Ho col·loquem en recipients petits d’estil flamera.
  4. Per fer les teules, barregem els 100g de sucre restant en un bol amb la farina i les clares d’ou. Treballem la barreja fins que sigui de textura homogènia.
  5. En una safata de forn, estenem un paper vegetal i al damunt hi escampem una cullerada de la barreja anterior, donant-li forma de teula. Afegim ametlles laminades per sobre.
  6. Fornegem a 175ºC durant uns 6 o 7 minuts. 
  7. Servim el mousse de mató al centre de plat i el cobrim amb la teula.

 

Bon profit!


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona