Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Medalla d'or al Rodó de Cendra de la Formatgeria la Frasera

  • FYRPTuGWQAEFZFj
  • Rodo_cendra

26 de juliol de 2022La Formatgeria La Frasera de Vacarisses guanya el primer premi dels premis Cincho Cheese Awards 2022 - Concurs Internacional de formatges celebrat a Zamora - en la categoria de Cabra Coagulació Làctica amb el Rodó de cendra. Els Premis Cincho, existents des de l’any 2000, s’han consolidat com el certament nacional més important dels formatges espanyols i un dels més prestigiosos a escala internacional. 

 

El Rodó de Cendra s’elabora a partir de llet pasteuritzada de cabra de granges del Parc Rural del Montserrat i s’arrebossa de cendra alimentària. Aquest carbó vegetal que l’embolcalla li aporta un toc molt característic i un regust lleugermanet amarg. És un formatge cremós i d’aroma fresc que sens dubte s’ha guanyat el paladar el jurat. 

 

En Jordi Lorente, propietari de la Formatgeria La Frasera,  expressa que com a petita empresa que són i amb els set anys que porten en actiu, estan molt contents de rebre aquest reconeixement. Tant ell com la seva dona i el seu fill (tots tres treballadors de La Frasera) esperen que el distintiu els ajudi a donar-se a conèixer i aconseguir fer més marca i territori.  

 

Tanmateix, aquest no és el primer guardó que guanyen amb aquest formatge. L’any passat ja van rebre el tercer premi a escala nacional al Campionat dels Millors Formatges d’Espanya en la categoria Formatges Afinats Coagulació Làctic. 

 

El Rodó de Cendra de la Formatgeria la Frasera de quallada làctica de curta maduració, textura tova i d’olor àcida, un formatge produït 100% al Parc Rural del Montserrat, es converteix en un dels millors formatges de l’estat.

 

 

Més informació: 

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona