Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

La formatgeria La Frasera guanya el 3r premi al Campionat dels Millors Formatges d’Espanya

  • 20201215_DTA_PRM_PatxiUriz_FormatgerialaFrasera_JordiLlorente_DSC5286
  • la-frasera-rodó-de-cendra-2-redim-w1066-h744
  • 20201215-dta-prm-patxiuriz-formatgerialafrasera-quesodecabra-vacarisses-dcs-5276-redim-w1797-h1200

2 de novembre de 2021El Campionat dels Millors Formatges d’Espanya, celebrat durant el 34è Saló Gourmet del 18 al 21 d’octubre a la Fira de Madrid, ha premiat amb medalla de bronze la formatgeria La Frasera, del Parc Rural del Montserrat, pel seu formatge Rodó de Cendra en la categoria Formatges Afinats Coagulació Làctica. Al concurs s’hi han presentat més de 800 varietats, de les quals 90 han estat seleccionats per passar a la final.

 

El Rodó de Cendra que s’ha guanyat el paladar del jurat, compost per 60 professionals, és de pasta tova i s’elabora a partir de llet pasteuritzada de cabra de granges del Parc Rural del Montserrat i s’arrebossa de cendra alimentària. Aquest carbó vegetal que embolcalla el formatge s’aconsegueix cremant i trinxant pinyols d’oliva. És un formatge cremós, d’aroma fresc i de regust lleugerament amarg que ajuda a recuperar molt ràpidament el PH gràcies a les cendres alimentàries que caracteritzen el producte. 

 

Aquest no és el primer premi que guanya la coneguda formatgeria del Parc Rural del Montserrat. La Torrota va quedar en segona posició al 9è Concurs Lactium: Formatges Artesans Catalans (2017) en la categoria Cabres Toves i Àcides. I el Cingle va guanyar el tercer premi en el mateix concurs dins la categoria “Durs de Cabra”. 

 

La formatgeria La Frasera elabora 14 formatges diferents que es poden adquirir a través de la seva botiga online o directament a la Masia La Frasera (Vacarisses).

 

Més informació:

https://formatgerialafrasera.com/


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona