Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

La Cursa Matonera de Marganell arriba a la 3a edició

  • Cursa Matonera 2022

8 d'agost de 2023El 24 de setembre se celebrarà la tercera edició de la Cursa Matonera de Marganell. Enguany tindrà tres recorreguts: el primer, de 12 quilòmetres, està pensat per aquelles persones que s’animin a fer-la corrent; el segon és una caminada de 9,5 quilòmetres amb 320 metres de desnivell; finalment, també hi haurà una caminada de caràcter més familiar de poc més de 4 quilòmetres. 

 

La sortida serà a les nou del matí pels participants de les caminades i a les 9:30h pels corredors des de la plaça de l'Església. A les 12:30h es farà l’entrega de premis i seguidament hi haurà un concert vermut amb el grup La Jana i la Joana. El preu de la inscripció és de 10€ i inclou el dorsal, samarreta, accés a l’avituallament, mel i mató a l'arribada, participació en sortejos i un pack vermut durant el concert. 

 

Les inscripcions es poden fer tant en línia, a través d’aquest enllaç, com de forma presencial a l'Ajuntament de Marganell. Els dorsals es podran recollir a l’Ajuntament el dissabte 23 al matí o el mateix diumenge abans de la caminada. 

 

El premi per a les tres primeres dones i els tres primers homes que facin la cursa corrent  consistirà en un lot de productes locals. A més a més, tots els participants amb dorsal entraran a un sorteig de Mató de Montserrat i menús a diferents restaurants del poble.

 

La iniciativa de la cursa va sorgir el 2021 sota el nom ‘Cursa Matonera’ en honor a la llarga tradició matonaire d’aquesta població. Amb la Muntanya de Montserrat, un bosc extens i un bon mató de Montserrat amb mel al final de la cursa, Marganell és un paratge ideal per fer-hi aquesta activitat. 

 

La cursa s’organitza des de l’Ajuntament de Marganell i és possible dur-la a terme gràcies a l’ajuda de voluntaris del poble i la col·laboració de propietaris forestals i empreses del poble.

 

Més informació a: https://www.marganell.cat/cursa-matonera  

Més informació:

 

Marc Riera 

Tècnic del Parc Rural del Montserrat

rierammrcng@diba.cat
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona