Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

L’IRTA realitza un estudi sobre les diferents varietats d’oli del Parc Rural del Montserrat

  • Fruit_Vera (1)

30 d'agost de 2023L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) ha iniciat un estudi sobre les diferents varietats d’olivera que es troben dins del Parc Rural del Montserrat. La finalitat d’aquesta investigació és tenir ben definides les característiques de cada una de les varietats que es conreen a l’àrea del Parc. 

 

Actualment ja s’han identificat les tres varietats que hi ha el Parc: la varietat Vera o Vera del montserratí, la Palomar, també coneguda com Olesana, i la Becaruda. Durant el mes d’octubre es té previst recollir les olives, elaborar l’oli i, finalment, analitzar-lo i estudiar-lo amb profunditat. 

 

Antònia Ninot, investigadora del programa de Fructicultura de l’IRTA, explica que de cada varietat es farà una breu descripció i s’analitzarà l’àmbit territorial del conreu, les característiques agronòmiques, morfològiques, elaiotècniques de la varietat i el perfil sensorial típic. 

 

L’estudi serà possible gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, en el marc de les accions que es duen a terme per dinamitzar el sector agroalimentari al territori.Més informació:

 

Marc Riera 

Tècnic del Parc Rural del Montserrat

rierammrcng@diba.cat


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona