Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

L’Associació del Parc Rural del Montserrat rebutja el projecte de la MAT Pierola - Rubí

  • high-voltage-pylons-g8b50a5c2e_1920

10 de desembre de 2021Els municipis que formen part de l’Associació del Parc Rural del Montserrat (APRM) van aprovar per unanimitat rebutjar el projecte de la línia elèctrica aèria de molt alta tensió (MAT) que l’empresa Forestalia preveu construir entre els Hostalets de Pierola (Anoia) i Rubí (Vallès Occidental). Si el projecte continua en endavant, Olesa de Montserrat, Abrera, Esparreguera i Ullastrell, quatre poblacions que formen part del Parc Rural, es veuran afectades.

 

“La MAT Pierola Rubí és una proposta de projecte amb impactes en el paisatge, territori, ciutadania i en les activitats econòmiques tradicionals i espais naturals i estratègics del territori català, en especial, en diversos municipis que integren el Parc Rural de Montserrat”, diu el text aprovat per l’Associació. La moció contra la MAT recalca el desacord dels 14 municipis que formen part de l’Associació, en maximitzar els interessos econòmics de les empreses privades en detriment a la preservació del territori. També destaca que “l’impuls de les energies renovables no es pot fer d’esquena al territori i, encara menys, no tenir en compte els valors paisatgístics, agrícoles i econòmics descrits”.

 

S’ha fet evident, doncs, que la construcció d’aquesta línia d’alta tensió entra en contradicció amb els objectius del Parc Rural del Montserrat que treballa per promoure la pagesia, el patrimoni natural, els artesans i artesanes del territori i els seus productes locals.

 

El rebuig a la MAT del Parc Rural del Montserrat suposa un suport més pels set ajuntaments afectats (Olesa de Montserrat, Abrera, Esparreguera, els Hostalets, Castellbisbal, Rubí i Ullastrell) per la imminent construcció i que el mes passat es van aliar per presentar al·legacions conjuntes al projecte.

 

Aquesta moció es va aprovar a la 3a Assemblea ordinària de l'Associació Parc Rural del Montserrat, que va tenir lloc el passat 2 de desembre a l'Ajuntament de Marganell.

 

Més informació:

 

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona