Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

S'estrenen els vídeos "Històries Rurals" amb l'objectiu de visibilitzar l'activitat agrícola i ramadera del Parc Rural del Montserrat

  • Captura de Pantalla 2021-12-23 a les 15.01.30
  • siscu-500mb.mp4

20 de desembre de 2021El passat 18 de desembre es va estrenar a la Fira de Productors del Parc Rural del Montserrat de Collbató la primera càpsula de vídeos documentals "Històries Rurals". L'objectiu d'aquests curts és visibilitzar l'alt valor productiu, cultural, paisatgístic i ambiental de l'activitat agrícola i ramadera del Parc Rural del Montserrat. És per això que els seus protagonistes són treballadors i treballadores del parc que mostren, des d'un punt de vista personal i íntim, l'activitat diària que duen a terme a les seves finques, ja sigui cultivant aliments, criant ramats d'animals o elaborant productes artesanals com oli o formatge. Amb la difusió d'aquests vídeos també es vol posar en valor els oficis del sector primari que moltes vegades són desconeguts pel gran públic, fomentar la connexió camp-ciutat apropant l'activitat agrícola i ramadera als consumidors i difondre la importància de preservar l'activitat agrícola i ramadera del territori.

 

En Siscu, antic moliner de Collbató; la Valentina, pastora de Sant Vicenç de Castellet; i l'Eder, pastor d'Ullastrell, han estat els tres protagonistes d'aquesta primera projecció d'històries rurals, on han explicat, des d'una visió personal, els aspectes positius de viure al camp. Amb el visionat d'aquests tres vídeos s'inicia la campanya per visibilitzar l'activitat ramadera i agrícola del Parc Rural del Montserrat. Aquesta sèrie de curts documentals, comptarà amb tres vídeos més que es difondran més endavant a través del web i de les xarxes socials del Parc Rural.

 

La gravació d'"Històries Rurals" ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, que pretén, entre altres aspectes, dinamitzar el sector agroalimentari al territori.

 

 

Més informació:

 

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat

 


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona