Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Finalitzen amb bon resultat els microcursos del Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat destinats a l’emprenedoria agrària

  • Microcurs BdT (2)
  • Microcurs BdT

8 de novembre de 2021Les càpsules formatives del Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat organitzades amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria del sector agrari van acabar el passat dissabte 6 de novembre amb una visita a la Masia Can Sagristà (Piera). Els 15 assistents, interessats a crear un projecte agrari o transformar el seu model productiu per un d’ecològic, van aprendre els aspectes pràctics del conreu de l’olivera i van ser partícips d’una demostració de collita d’olives. Unes hores abans, J. Fransico Hermoso de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) els havia parlat del conreu de l’olivera i el procés de produir oli a la Sala de Foment de Piera.

 

El dia 5 de novembre, Xavier Mirarnau, expert de l’IRTA en conreu de fruita seca va exposar al Casal d’Avis de l’Ajuntament de Piera el maneig d’aquest tipus de conreu, les diferents varietats que existeixen, i les possibles plagues i malalties que pateixen.

 

Amb aquests dos dies de sessions teòriques i pràctiques sobre el conreu ecològic de fruita seca i olivera finalitzen les càpsules formatives d’horta i oli ecològic del Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat.

 

Aquesta proposta formativa s’organitza en el marc de BCN Smart Rural, l’estratègia de la Diputació de Barcelona per transformar el sector agroalimentari del territori, i estan cofinançades per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). L’objectiu del Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat és posar en contacte els propietaris de finques abandonades o en desús i persones que busquen terres per conrear, i donar el suport tècnic i jurídic que millor s’adapti a les necessitats d’ambdues parts. 

 

 


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona