Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Experts europeus visiten el Parc Rural del Montserrat

  • WhatsApp Image 2022-11-30 at 13.31.44 (4) (1)
  • WhatsApp Image 2022-11-30 at 13.31.45 (2) (1)

1 de desembre de 2022L’European Forest Institute, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha organitzat una jornada tècnica a finques de l’Associació de Propietaris Entorns de Montserrat i al Parc Rural del Montserrat per donar a conèixer a tècnics especialitzats en gestió forestal de diferents països europeus les iniciatives de gestió forestal i dinamització de l’activitat ramadera vinculada a la prevenció d’incendis forestals.

 

La jornada, que va tenir lloc ahir dimecres, va congregar a 50 experts europeus. Primer, van anar a Castellfollit del Boix, on els van explicar com la Diputació, amb el suport de les associacions de propietaris forestals, gestiona finques per tal de fomentar la ramaderia extensiva en el sotabosc i així disminuir el risc d’incendi. Tot seguit, el grup es va traslladar a Marganell, on van poder visitar El Tall - la nova Sala de Desfer -, conèixer el funcionament d’aquest equipament i de quina manera ajuda als ramaders de la zona. Finalment, l’Elena Tomás, tècnica de l’Associació de Propietaris Entorns de Montserrat, l’Ana Morgado, cap de la secció de Restauració i Millora Forestal i la Marta Martínez, tècnica del Parc Rural del Montserrat, van explicar als assistents com la ramaderia extensiva influeix en la gestió del paisatge i la reducció del risc potencial d’incendis.

 

La jornada s’ha pogut realitzar gràcies a la Diputació de Barcelona (DIBA), l'Associació de propietaris forestals privats, pagesos, associacions de productors, la Generalitat de Catalunya, i universitats i centres de recerca.Més informació:

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona