Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Experts de l’IRTA dirigeixen un tast sensorial de formatges adreçat als formatgers del Parc Rural del Montserrat

  • Tast de Formatges - 8
  • TastdeFormatgesPRM -6
  • TastdeFormatgesPRM -5
  • TastdeFormatgesPRM -4
  • TastdeFormatgesPRM -7

1 de desembre de 2021El 29 de novembre va tenir lloc un tast sensorial enfocat als formatges adreçat a les formatgeries del Parc Rural del Montserrat. L’esdeveniment va celebrar-se a les instal·lacions de la formatgeria Muntanyola de la Fundació Ampans, a Sant Salvador de Guardiola, on Luís Guerrero, expert de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), va conduir la sessió. Guerrero va explicar la importància d’aquest model d’anàlisi, els tipus de llindars i atributs sensorials (aspecte, olfacte, gust, textura) que existeixen, els factors fisiològics, psicològics i ambientals que influeixen en la resposta sensorial i les pautes que se segueixen a l’hora de dur a terme aquesta mena d’estudi.

 

Per concloure la jornada, Marta Garron, també professional de l’IRTA, va guiar un tast sensorial de formatges. Tant la part teòrica com la pràctica de la classe va agradar molt als formatgers, que van mostrar-se molt interessats i atents en tot moment.

 

Aquesta proposta s’organitza des del Parc Rural del Montserrat, un projecte que rep el suport de la Diputació de Barcelona i que pretén, entre altres aspectes, dinamitzar el sector agroalimentari al territori.

 

 

Més informació:

 

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona