Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Èxit del joc dels ‘Sentits de l’oli’ al Mercat Origen del Bruc

  • Sentits de l'oli

12 de juny de 2023L’activitat de tast d’olis del Parc Rural del Montserrat celebrada el passat diumenge dia 11 de juny al Bruc en el marc del Mercat Origen Montserrat -i coneguda com a ‘Sentits de l’oli’- va ser tot un èxit, amb una seixantena de participants. 

 

Aquest joc consistia a saber d’on eren quatre olis diferents que havien perdut l’etiqueta. El funcionament del joc era el següent: en primer lloc, es repartia entre els participants quatre gots (cada got contenia una varietat d’oli diferent) i a través dels sentits havien d’observar, olorar i tastar els olis. A partir d’aquí, els participants havien d’extreure una combinació que els portaria a descobrir l’origen dels olis. Una vegada tenien el codi, se’ls donava el traductor dels sentits i, en cas d’haver endevinat la combinació, el traductor els donava la resposta que buscaven, que en aquest cas era: “Parc Rural del Montserrat”. Finalment, se’ls va repartir una taula explicativa amb informació específica de les diferents varietats d’olivera que hi ha al Parc Rural.

 

L’objectiu de l’activitat era divulgar les propietats dels olis i de les diferents varietats d’olivera que es poden trobar dins del Parc: Vera, Palomar, Becaruda i Arbequina.Més informació:

Marc Riera 

Tècnic del Parc Rural del Montserrat

rierammrcng@diba.cat


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona